Salıcı, CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "İktidar Yolunda  Birlik, Beraberlik ve Dayanışma" toplantısında yaptığı konuşmada, CHP'ye makam  kazanmak için değil, ilkelerine inandıkları için geldiklerini söyledi.

Toplantıda bulunanlar arasında belediye başkanları ve meclis  üyelerinin çıkacağını dile getiren Salıcı, kendisi dahil herkesin geçici olduğunu  belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür eden  Salıcı, "Eminim yeni büyükşehir belediye başkanımız CHP'li olacak ve İzmir'i çok  daha ileri taşıyacaktır." diye konuştu.

İzmir'de hedeflerinin, bütün ilçelerde belediye başkanlığını kazanmak  olduğunu belirten Salıcı, "Eğer biz İzmir'de bu başarıyı yakalarsak, iktidar  partisini siyasi olarak gerileteceğiz. Eğer bu yerel seçimlerin sonunda iktidar  partisi beline doğrultamaz hale geliyorsa, eğer erken seçime doğru götürmek  istiyorsa biz başarılı olmuşuz demektir. Eğer uygulamada bir değişiklik yoksa  belediye sayımızı artırsak bile bir yerde eksiklik yapmışız demektir."  değerlendirmesinde bulundu.

Parti olarak adayların yanında duracaklarını vurgulayan Salıcı,  şunları kaydetti:

"Aday belirlenmesi, hiç kimsenin iki dudağının arasında değil.  Ankara'da çalışma yapmanın, genel merkez koridorlarında olmanın size getireceği  bir fayda yok. Sizin avantajınız İzmir'de sevilmenizden, vatandaşın size saygı  duymasından geliyor. Aday adaylarına çağrımdır; sokaktaki alan çalışmalarını  yönlendirin. İzmir bizim göz bebeğimiz. Biz şimdiye kadar yapmış olduğumuz  belediyecilikle Türkiye'ye örnek işler gösterdik."

CHP İl Başkanı Deniz Yücel de yerel seçimlerin, iktidara giden yolda  çok önemli olduğuna işaret etti.

İl başkanlığı olarak tüm aday adaylarına eşit mesafede olduklarını  ifade eden Yücel, İzmir'deki başarılarını Türkiye geneline yaymak istediklerini  kaydetti.

Toplantıya, Aziz Kocaoğlu, parti meclisi üyeleri, milletvekilleri,  belediye başkanları ve çeşitli kademedeki yöneticiler katıldı.