Otobüsten indirilen yolcular başka bir otobüsle yollarına devam ederken, ihbar yanlış olmasına karşın polis tarafından bir süre tutulan olan genç kız gözyaşlarını tutamadı.

Göztepe Mahallesi-Beyazıt arasında sefer yapan Yaşar İpek'in kullandığı 34 BD 6087 plakalı halk otobüsü içinde şüpheli bir valiz olduğu ihbarı yapıldı.

Saat 19.00 sıralarında yapılan ihbar sonrası halk otobüsü Vatan Caddesi girişinde Bayrampaşa Asayiş Ekipleri'nce durduruldu. Çok sayıda motorize polis ekiplerinin de gelmesiyle otobüste içindeki yolcular emniyetli bir şekilde boşaltıldı.

Yolcular polislerce otobüsün çevresinden uzaklaştırıldı. Emniyet şeridine çekilen otobüs çevresine kimse yaklaştırılmazken, trafik akışı da kontrollü bir şekilde devam etti.


YOLCULAR BAŞKA OTOBÜSE BİNDİRİLDİ
Otobüs sürücüsü İpek, yolculardan kendilerine herhangi bir şikayet gelmediğini söyleyerek, polisin yaptığı çevirme sonunda şüpheli paketten haberdar olduklarını belirtti. Otobüsten indirilen yolcular ise polisin durdurduğu başka bir otobüsle yola devam ettiler.


VALİZLERİN SAHİBİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
İhbara konu olan valizlerin sahibi genç kız, bomba uzmanlarının yapacağı inceleme için olay yerinde bekletildi. Bekletmesine üzülen genç kız gözyaşlarına boğuldu. Polisin yaptığı incelemenin ardından yanlış ihbar sonucu mağdur olan genç kızı, polisler Fatih'teki Emniyet Metro İstasyonu'na bıraktı. İncelemenin ardından, halk otobüsü, boş olarak seferine devam etti. Trafikte normale döndü.

DHA