Söz kesildikten sonra, genç kızı misafirliğe davet eden damat tarafı, ardından da Süleyman Karpuz ve ailesini "Akrabalarımızdan biri evleniyor. Siz de gelin" diyerek Nevşehir"e çağırdı. Karpuz ailesi, gittikleri düğünde kızlarının telli duvaklı gelin olduğunu görünce neye uğradıklarını şaşırdı.

MERSİN Fatih İlköğretim Okulu 6"ncı sınıf öğrencisi Hülya Karpuz (15), chat"te tanıştığı 19 yaşındaki Gökhan Erişik"le 26 Aralık 2006"da kaçtı. Hülya"nın babası Süleyman Karpuz, polise haber verip, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı"na suç duyurusunda bulundu. Gökhan"ın ailesi, Hülya Karpuz"u ailesine teslim etti.

Bir hafta sonra Gökhan"ın ailesi Hülya"yı istedi ve söz kesildi. Gökhan Erişik"in, Nevşehir"de oturan ailesi, Hülya"yı akrabalarıyla tanıştırmak için bir haftalığına evlerine davet etti. Ardından Süleyman Karpuz"u arayan aile, "Akrabalarımızdan biri evleniyor. Siz de çocuklarınızla gelin, tanışmış olursunuz" dedi. Süleyman Karpuz boşandığı eşi Zehra Çiçek ve 6 çocuğuyla birlikte Nevşehir"e gitti. Doğrudan düğün salonuna giden aile, bir masaya oturtuldu. 15 dakika sonra davetlilerin alkışları arasında gelin ve damat salona girdi. Karpuz Ailesi duvağı açılan gelinin henüz 15 yaşındaki kızları Hülya olduğunu görünce neye uğradığını şaşırdılar.

Karpuz, "Etrafta belinde silahlı adamlar dolaşmaya başladı. Bize komplo kurulmuştu. Mahkemede delil olsun diye kameralı cep telefonu ile kayıt yapmaya başladık. Durumu fark eden silahlı adamlar, beni darp ettiler. Cep telefonumdaki kayıtları da sildiler" dedi.

KIZIMI KORKUTUYORLAR

Kızının düğününü silah zoruyla izlediğini ve ardından Mersin"e döndüğünü söyleyen Süleyman Karpuz, tekrar polise gitti. Ancak kızının adresine yedi ay sonra gelen bir telefon ihbarıyla ulaşan ve polisle birlikte kızını almaya giden Süleyman Karpuz, "Kızımızı alırken de bize yine saldırdılar. Polis, saldırıya karışan 3 kişiyi gözaltına aldı" dedi.

Gökhan Erişik"le internet üzerinden görüşmeyi sürdüren Hülya, geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı"nın birinci günü yine evden kaçtı. Süleyman Karpuz, eski eşi Zehra Çiçek"le katıldığı televizyon programı aracılığıyla kızına ulaştı. Programda ailesini suçlayan Hülya, resmi nikahı bulunmayan Gökhan Erişik"le stüdyodan ayrılıp kayıplara karıştı.

Erişik"in uyuşturucu kullandığını ve kendini jiletlediğini iddia eden Süleyman Karpuz, Hülya"nın korkutulduğunu öne sürerek, şunları söyledi:

"Kızım, bize bir şey yapmasınlar diye tüm isteklerine boyun eğiyor. Polis, bu insanları derhal yakalayıp adalete teslim etmeli. Eğer devlet gücünü göstermezse çocuk yaştaki kızlarımız köle olarak kullanılmaya devam eder. Bu insanlar da ortalıkta dolaşır."

Mustafa KÜÇÜK/İSTANBUL - Hürriyet