Çıkan arbedede Günday, yüzüne yumruk darbesi aldı, ceketinin düğmeleri koptu. Günday salona, tribün kapısından beraberinde bir grupla beraber girdi. Günday'ın salona girmesi ile birlikte çevredekiler “yuhalayarak' tepkili protesto gösterisi yaptı. Odaya üye olduğu belirtilen bir grup ise Günday'a yaklaşarak ceketinden çekiştirdi ve yumruk attı. Çıkan arbedede hafif bir şekilde yüzünden yaralanan ve ceketinin düğmeleri kopan Günday, salona bir sonra gelen Emniyet güçleri tarafından koruma altına alındı.

OY KULLANAMAYANLAR

Oda başkanı Mehmet Yiğiner, arbedenin ardından yaptığı açıklamada, katılımcıların Günday'ın salona girmesine tepki gösterdiklerini anımsatarak, “Demek ki arkadaşların, geçmişte Günday'a karşı bir takım sıkıntıları olmuş. Ehliyeti olan diğer meslek odaları da onun döneminde seçimlerde gelerek oy kullanamadıkları için ona şimdi tepki gösteriyorlar. Şu an salondakiler gerçek mal sahibidir. Bu olay olmasa daha iyiydi ama arkadaşlar Günday'ın geçmişteki çalışmalarından memnun olmadıkları için bu tepkiyi gösterdiler' diye konuştu.

TRİBÜN KAPISINDAN GİRİNCE...

Günday, VIP'e alındığı sırada, Emniyet yetkililerine tepki gösterdi ve “Bir milletvekilini koruyamıyorsunuz, ben milletvekiliyim, haberiniz yok salona girişimden' dedi. Emniyet yetkilileri ise protokol yerine tribün kapısından girdiği için kendisini göremediklerini söylediler.

Taksiciler şikayet etmişti

19 yıl Türkiye Şoförler Federasyonu başkanlığı yapan Derviş Günday, 2008 yılında TŞOF'a üye bir grup taksici tarafından Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, İçişleri ve Sanayi Bakanlığı'na verdikleri dilekçeyle şikayet edilmişti. Birçok yolsuzluk davasından yargılanan Günday'ın, kendisini ve arkadaşlarını Ankara Şoförler Odası kasasından usulsüz şekilde emekli ettiği mahkeme kararıyla tescillenmişti.

Hesabını da sorarız herhalde

Olayla ilgili açıklama yapan Derviş Günday, Odanın Onursal Başkanı ve “1 numaralı” üyesi olduğunu söyledi. Günday, şunları kaydetti: “Salona, üye olduğum için tribünlerin olduğu yerden bir sivil polis eşliğinde geldim. O da yeterli değildi. Bana bir ekip verilmesi gerekirdi. Çünkü buranın onursal başkanıydım. Koruma altına alınmam gerekirdi. Yapılanlar güvenlik açısından zayıftı. Emniyet yetkilileri girerken beni gördüler, belki tanımamış olabilirler. Ama polis memuru arkadaş başkomisere söyledi. Bir de yanımdaki sivil polis yerine resmi polis olsa daha dikkat çekici olabilirdi.” Olayla ilgili şikayette bulunup bulunmayacağının sorulması üzerine CHP'li Günday, “Şu anda düşünmüyorum. Beni sağdan soldan çektirdiler, düğmemi kopardılar. Onun hesabını da sorarız herhalde. Allah doğrunun yardımcısıdır” diye konuştu. Adayların konuşmalarının bitiminde kürsüye doğru yürüyerek konuşma yapmak isteyen Günday, yoğun tepkiler üzerine konuşmasını yapamadı./yeni şafak