Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla 81 ilde eş zamanlı yapılan etkinliğin Aydın buluşması, Efeler Atatürk Meydanı’nda gerçekleşti.
BAKAN GÖKTAŞ DA KATILDI
Bir dizi ziyaret kapsamında kente gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, etkinlikte kadınlarla bir araya geldi. Meydandaki buluşmaya ayrıca Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Milletvekilleri Seda Sarıbaş ve Ömer Özmen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdem, ilçe belediye başkanları, partililer ve çok sayıda kadın katıldı. Kadınlar, ellerinde “Katil İsrail” ve “Özgür Filistin” yazılı dövizlerle Gazze halkına destek verirken, meydanda duygusal anlar yaşandı. Aydın’daki etkinlik, kadınların vicdanları harekete geçiren güçlü mesajlarıyla yankı buldu.
“GAZZE’NİN SESSİZ ÇIĞLIĞINA SES OLMAK İÇİN BURADAYIZ”
Etkinlikte konuşan AK Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Şahika Edremit, “Bugün kadınlar olarak Gazze’nin sessiz çığlığına ses olmak için el ele verdiğimizi tüm dünyaya göstermek adına meydanlardayız. Bugün 81 ilde kurduğumuz bu zincir, Gazze’de evlatlarını kaybeden anne-babaların zinciridir; öksüz, yetim bırakılan çocukların zinciridir ve insanlığını kaybetmeyen herkesin zinciridir” dedi.
Edremit, Gazzeli bir annenin sözlerini aktararak Filistin’de yaşanan trajediyi şu sözlerle dile getirdi: “Yaralıları mı kurtaracaktım, şehitleri mi taşıyacaktım, yoksa bir torba un mu bulmaya çalışacaktım? Yemin ederim, eve tek bir torba un getirip çocuklarımın karnının doyacağını bilsem, ölüme razı olurum.”
“KALBİNİZ NEREDE?”
Edremit, konuşmasında Kur’an-ı Kerim’den Maide Suresi 32. ayetine atıfta bulunarak “Yüce Rabbimiz, ‘Bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Bir canı yaşatan, bütün insanlığı yaşatmış gibidir’ buyuruyor. Gazze, bu ilahi kelamın sarsıcı bir imtihanıdır” ifadelerini kullandı.
SUMUD FİLOSU’NU DÜNYA ÖYLECE SEYRETTİ
Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlılığıyla Filistin konusunda gösterdiği duruşa dikkat çeken Edremit, uluslararası toplumun sessizliğini eleştirerek, “Barışçıl bir şekilde yola çıkan ve uluslararası sularda haydut İsrail’in hukuksuz müdahalesine uğrayan Küresel Sumud Filosu’nu dünya öylece seyretti! Hamdolsun, Türkiye sadece kendi vatandaşlarını değil, 13 ülkeden 101 vicdan sahibi gönüllünün de ülkelerine güvenle dönmelerini sağladı” diye konuştu.
“BARIŞ KADINLA MÜMKÜNDÜR”
Konuşmasının sonunda tüm kadınlara birlik çağrısında bulunan Edremit, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Bugün Türkiye’nin 81 ilinden, dünyanın dört bir yanındaki kadınlara, kız kardeşlerimize sesleniyoruz: Barış kadınla mümkündür. Bu mesele ne rollerimizle ne de unvanlarımızla ilgilidir; bu mesele insanlık meselesidir. Slogan atmıyoruz, vicdanlarımızla haykırıyoruz. Çünkü bazı sessizlikler vardır ki, arşı yere indirir. Ve bizim sessizliğimiz, Gazze’nin en gür çığlığı olacaktır.”
Etkinlik sonunda kadınlar, ellerinde mumlarla oluşturdukları sessiz zincirle Gazze’ye destek mesajı verdi.