Resim Sergisinin açılışına Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğ. General Arif Çetin, İl Jandarma Komutanı J. Kurmay Albay Uğur Özcan, Mehmetçik Vakfı İzmir Temsilcisi Emekli Tuğ Amiral Ufuk Aslan, Bozdoğan Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Aydın Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Bozdoğan İlçe Jandarma Komutanı Ali İhsan Kurtulan, Bozdoğan ilçe Emniyet Amir Vekili Baş Komiser Eşref Acar, daire amirleri, gazi yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Aydın Valisi H. Avni Coş ile birlikte çok sayıda il ve ilçe protokol üyesinin katıldığı resim sergisinden elde edilen gelirin tamamının Mehmetçik Vakfı"na bağışlandı. Pamukkale Üniversitesi Resim Öğretmenliği 4.sınıf öğrencisi Fatime Çelik(20), yağlı boya, ebru, karakalem ve fayans üzerine yaptığı 114 eser Bozdoğan Belediyesi Düğün Salonunda sergilendi.
Açılış konuşmasını yapan Fatime Çelik, yıllarca Mehmetçik vakfından destek aldığını ifade ederek; “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk"ün dediği gibi; "Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki fennin icap ettirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki o milletin ilerleyip yükselme yolunda yeri yoktur" İşte bu sebeptendir ki, 19 Eylül Şehitler ve Gaziler günü “Kahramanlık Günü” olarak kutlanmaktadır. Şehitlerimizin ruhlarını, huzurlu kılmamız için savaş arkadaşları gazilerimize hak ettikleri değeri vererek onları her yerde ve her zaman onurlandırmalıyız. Bu onurlu ve şerefli günde beni yalnız bırakmayıp sergime katıldığınız için teşekkür ederim. Yıllarca Mehmetçik vakfından destek aldık. Aldığımız desteği bir şekilde karşılığını az da olsa vermek istedim. İlk kez serbest olarak açtığım bu sergide elde edilen bütün gelirleri Mehmetçik Vakfı"na bağışlayacağım” dedi.
Aydın Valisi H. Avni Coş ise gazi kızı tarafından hazırlanan ve tüm geliri Mehmetçik Vakfı bırakılacak olan serginin çok anlamlı olduğunu ifade ederek “Böyle güzel bir sergi açılışı yaptığımız için çok mutluyum. Özellikle günün anlam ve önemine de uygun bir sergi olduğunu gördük. Bir gazi kızımızın elinden çıkan bu eserleri çok beğendik ve kendisini tebrik ediyoruz. Ulu önder Atatürk"ün istediği gibi milletimizin güzel sanatlarda da ileri gitmesi gerekiyor. Biz de millet olarak, devlet olarak bu doğrultu da güzel sanatlarımıza ilgi göstereceğiz. Değerli kardeşimizin, öğretmen adayımızın bu sergisinin de devamlı olmasını, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Aynı zamanda ilçemizden, ilimizden böyle sanatçılar yetişirse, o güzel ilçemizin, ilimizin adını ulusal alanda, belki inşallah ilerde uluslararası alanda da ismimizi duyurmaya sebebiyet verebilir. Sanat fikri, çok önemli bir konu. Bundan ötürü bu genç sanatçı adayı kardeşimizi, onu yetiştiren Gazi babasını ve annesini kutluyorum. Ve bugünün vesilesiyle bütün Gazilerimize, ebediyete intikal eden Gazilerimize, tüm şehitlerimize, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ve ebediyete intikal eden bütün Türk devlet adamlarına saygılarımızı, sevgilerimizi, minnet ve şükranlarımızı iletiyorum” dedi.
BAŞKANLARDAN DESTEK
Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık sergide yer alan tablolardan satın alarak Fatime Çelik aracılığıyla Mehmetçik Vakfına destek verdiler. Aydın Valisi H. Avni Coş ve beraberindekiler sergiyi gezerken sanatçı Fatime Çelik, eserleri hakkında bilgi verdi. Mehmetçik Vakfı İzmir Temsilcisi Emekli Tuğ Amiral Ufuk Aslan, sergiyi açan Fatime Çelik"i tebrik ederek günün anısına şilt verip teşekkür etti.
GAZİ BABA YAŞAR ÇELİK
Fatime Çelik"in babası gazi Yaşar Çelik"in, 1991 yılında Kahraman Maraş Pazarcık İlçesi Köprüce-Güllüce Mevkiinde operasyon dönüşünde pusuya düşürülerek yaralandığı öğrenildi. Ayrıca sergiye katılanlara Aydın"ın şehitlerinin fotoğraflarının ve bilgilerinin yer aldığı bir slayt gösterisi de izletildi.