Ergenekon'da Nedim Şener, Ahmet Şık gibi isimlerin gözaltına alınmasıyla ilgili olarak yarın gazeteciler Taksim Meydanı'nda destek yürüyüşü düzenleyecek.

Ergenekon soruşturması kapsamında evi aranan gazeteci Nedim Şener"e destek olmak için gazeteciler Ayşenur Arslan, Murat Sabuncu ve Aslı Aydıntaşbaş, Şener"in evinin önüne geldi.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Ayşenur Arslan "Türk basını artık ayağa kalktı. Tutuklu gazetecilere özgürlük platformu tarafından yarın Taksim"de meslektaşlarımıza destek vermek için yürüyüş düzenlenecek.

Uluslararası basın kuruluşları da bu olay üzerine harekete geçmiş bulunuyor. Şener canıyla bedeniyle, bu ülkeye emanettir. Hrant Dink öldürülmeden önce bir yazısında "Güvercin tedirginliğinde yaşıyorum" demişti. Hrant"ı koruyamadık Şener i koruyalım " dedi.

"NEDİM'İN ARAMIZA DÖNMESİNİ BEKLİYORUZ"

Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş ise “Nedim'e destek için buradayız. Nedim çok mert bir gazetecidir. Bu olayın bir an önce aydınlatılarak Nedim"in gazeteci olarak aramıza dönmesini bekliyoruz" diye konuştu.

VATANDAŞLARDAN ALKIŞLI TEPKİ

Bu arada Şener"in evinin bulunduğu apartmanda oturan vatandaşlar gazetecilerin ziyareti sırasında alkışlar arama kararına tepki gösterdi.

ŞENER"İN ARACINDAKİ CD"LERE EL KONULDU

Öte yandan polisler Şener"in 34 GN 7764 plakalı aracında da geniş çaplı arama yaptı. Araçta gizli bölme arayan polis, araç içerisinde bulduğu bazı CD ve kartvizitleri bir torbaya alarak götürdü.