Arkadaşı ve bir başkomiserin suya atlayarak kurtarmaya çalıştığı evli 2 çocuk babası 35 yaşındaki Ümit Gültekin, kapıların açılmaması üzerine boğularak can verdi.

Olay bugün saat 04.00 sıralarında, Akçakoca Balıkçı Barınağı yakınında meydana geldi. Barınağın yanındaki taksi durağında şoför olarak çalışan Ümit Gültekin, arkadaşı Hakan Mat ile birlikte 81 T 2057 plakalı taksisinin içinde alkol aldı. Hakan Mat tuvalet ihtiyacını gidermek için indiği sırada, Ümit Gültekin aracı çalıştırarak gaza basınca taksi bir anda 4 metre derinliğindeki suyun içerisine gömüldü. Bunu gören Hakan Mat, arkadaşını kurtarmak için bağırarak suya atladı. Mat'ın bağırmasını duyarak koşan Başkomiser İlker Soydan da üniformasını çıkartarak suya girdi. Soydan ve Mat"ın tüm çabalarına rağmen taksinin kapıları açılamayınca, Ümit Gültekin suyla dolan araçta boğularak öldü.

Akçakoca Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde dalgıç olmaması nedeniyle, ilçede yaşayan bir dalgıç olay yerine çağırıldı. Saat 05.30 sıralarında gelen dalgıç suya girdi. Vince bağlanan araç denizden çıkarıldı. Ümit Gültekin"in cesedi, Akçakoca Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. -DHA