Erdoğan, "Sonra bunları 'özelidir' diye nitelendirmek çok çirkin. Gayri meşru bir olaya, 'özelidir' denilebilir mi? Özeli olanın bizler de karşısında oluruz ama gayrı meşru olana da biz sahip çıkmayız" diye konuştu.
 
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Atatürk Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap eden Erdoğan, hükümete yönelik kaset suçlamalarına da cevap verdi. "Bu aralar bir şeyler çıkardılar; kaset siyaseti..." diyen Erdoğan, CHP'nin AK Parti'yi kaset siyasetiyle suçlama gayreti içinde olduğunu söyledi. Erdoğan, AK Parti'nin kimliğine, kişiliğine hiçbir zaman bu kaset siyasetinin sığmayacağını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:
 
İÇİNİZDE ARAYIN
 
"Siz kendi içinize bakın, içinizdeki hesaplaşmalara bakın. CHP'si de, MHP'si de kendi içindeki hesaplaşmaların şu anda bedelini ödü-yor. Eğer böyle bir şeyin gayreti içinde olsak biz istihbaratımızı da, bununla ilgili birimleri de devreye sokmazdık. Yargı da bu işi takip ettiği halde buradan AK Parti'den veya bizim şahsımızla ilgili alıp veremediğiniz nedir? Partilerin veya yönetimlerin bu tür yanlış işlemleri yapanlara karşı takınacağı tek tavır var; ihraç edersin, gönderirsin. 'Bunlar bize yakışmaz' de, gönder ama Sayın Kılıçdaroğlu gönderebildin mi? Sayın Baykal ile ilgili kaset çıktığı zaman ziyaret etti, kapıdan çıkınca beraber fotoğraf verdin. 'Ben aday değilim' dedin. Ertesi gün ne oldu? Adaylığını ilan etti. Eski genel başkanınla o kasette adı geçen bayan niye aday olamadı? Ama zat, aday oldu. O erkek olduğu için ödüllendirildi.
 
Peki bayan, o ne oldu? Kadınları savunan derneklere sesleniyorum, niye sesiniz çıkmıyor?"
 
ÖZEL DENİLEBİLİR Mİ?
 
"Sonra bunları 'özelidir' diye nitelendirmek çok çirkin. Buna özeli denilebilir mi? Gayri meşru bir olaya, 'özelidir' denilebilir mi? Özeli olanın bizler de karşısında oluruz ama gayrı meşru olana da biz sahip çıkmayız. Onlar da milletimiz tarafından cezasını bulsun deriz, bu sandıklarda.
 
Çünkü bize temiz siyaset lazım, adı ne olursa olsun gönder gitsin. Onlar bu millete yakışmaz, bu parlamentonun çatısı altına yakışmaz. Burada durmaması lazım bunun."
 
KASET MAMÜLÜ BAŞKAN
 
"Birisi kaset mağduru oldu gitti, öbürü de kaset mamulü genel başkan olarak geldi. Olay bu. Öbür tarafa bakıyorsun, MHP. O da çıkmış diyor ki, 'gök kubbeyi başına yıkacağım' diyor.
 
Sayın Bahçeli, gök kubbeyi başa yıkmayı bırak, sen 12 Haziran sandığına bak. O sandıkta halkın neyi, kimin başına yıkacak göreceksin."
 
Zerre kadar onurun varsa o bakanı açıkla
 
Erdoğan, Lülebargaz'daki konuşmasında ise Kılıçdaroğlu'na YGS'deki torpil iddiasıyla ilgili olarak 'hodri meydan' dedi. Kılıçdaroğlu'nun "Bir bakan YGS'ye torpil mesajı gönderdi" tepki gösteren Erdoğan şunları söyledi: "YGS'ye bir bakan mail göndermiş, yeğenine torpil yapmak istemiş. Sende zerre kadar onur varsa, çıkarsın bu hükümetin o bakanını açıklarsın. O bakanı bu Başbakan orada bir dakika tutarsa, sen her sözü söyleyebilirsin. Ama açıklayamıyor niye çünkü bütün hayatı iftiralarla dolu. Eğer böyle bir bakan varda bu Tayyip Erdoğan onu bir dakika partisinde tutarsa, ben ne Bahçeli'yim, ne şuyum, ne buyum. Tutmam. Benim bir bakanım bunu yapamaz. Bugüne kadar bazı bakanlarımla alakalı atılmış adımlarım varsa gerekçeleri vardır. Bir çoğu milletvekili adayı olamadıysa bir çok nedenleri vardır. Milletvekilleri için de aynı şey geçerli. Birkaç gün içinde büyük ihtimalle o iftirasının da altında kalacak."
 
YARGI KARARINI VERDİ
 
Başbakan Erdoğan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'YGS'deki şifre' iddialarına ilişkin soruşturmayı tamam-layarak 1 milyon 700 bin öğrenciyi ilgilendiren soruşturmada takipsizlik kararı vermesini de "Yargı kararını açıkladı, takipsizlik kararı verdi. Vaka ortada" sözleriyle değerlendirdi.
 
Dün Edirne'de de miting yapan Başbakan Erdoğan burada da muhalefete yüklendi. Muhalefetin rotasını çete ve mafyanın belirlediğini belirten Erdoğan, anayasa değişikliği referandumunu hatırlattı. Erdoğan, "Bu MHP, CHP, BDP, TKP bütün illegal örgütler bir araya gelip yolumuzu kesmeye çalıştılar. Ama benim milletim yüzde 58 ile evet dedi. Şimdi 12 Haziran'da AK Parti'ye evet diyoruz" diye konuştu.
 
 
yenişafak