Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Aydın Ticaret Borası Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Günaydın ile Söke Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık; Kredi Garanti Fonu"nun Aydın"a şubesinin açılması konusunu görüşmek için Kredi Garanti Fonu Başkanı Faik Yavuz ile bir araya geldi.
Ankara"da gerçekleşen ziyaret hakkında bilgiler veren Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, “Kredi Garanti Fonu küçük ve orta ölçekli işletmeler için sağladığı kefaletle bu işletmelere destek vermekte, yatırımlarının ve işletmelerinin finansmanında banka kredisi kullanmalarını mümkün hale getirmektedir. Yaşadığımız küresel ekonomik ve finansal kriz işletmelerin finansman yapılarında tahribat yaratarak kredi ihtiyacını körüklemiştir. Ziraat Bankası ile yaptığımız protokolle Aydın Ticaret Odası üyelerine aylık yüzde 1 faizle geçen aydan itibaren 12 ay vadeli kredi kullandırmaya başladık. Bankalar da bugün doğal olarak kefalet mekanizmasına eskisinden daha fazla önem veriyorlar. Bu noktada işletmeler Kredi Garanti Fonunun kefaletine ihtiyaç hissediyorlar. Piyasada bu ihtiyacı hissettiğimiz için Kredi Garanti Fonunun Aydın"da bir şube açmasını Kredi Garanti Fonu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Sayın Faik Yavuz talep ettik” dedi.
Kendisini ziyaret eden Aydın iş dünyası temsilcilerine teşekkür eden Kredi Garanti Fonu Başkanı Faik Yavuz da, “Oda ve Borsalarımızın Başkanlarının üyelerini ilgilendiren konularda olsun illerindeki eksikliği hissedilen bir hususta olsun beraber hareket ettiklerini görmek bizleri memnun etmektedir. Kredi Garanti Fonunun en büyük ortağı TOBB olarak biziz. Talebinizi Yönetim Kuruluna ileteceğim ve Aydın"da bir şubenin açılması için gayret göstereceğim” diye konuştu.