Galatasaraylı futbolcu Sercan Yıldırım, sarı-kırmızılı kulüpte kupalar kazanmak istediğini söyledi.

Sercan, Galatasaray Kulübü'nün aylık resmi dergisinin Ocak sayısına verdiği röportajda, 21 yaşında sarı-kırmızılı kulübe gelip, Fatih Terim ile birlikte çalışmanın kendisi için büyük liglerde oynamak kadar özel bir başarı olduğunu vurgulayarak, ''Hedefim Galatasaray ile birlikte iyi yerlere gelmek, kupalar kazanmak. Sonrasında yolumu çizmek, belki futbolu Galatasaray'da bırakmak istiyorum'' dedi.

''12 gol attığım sezondan sonra Bursaspor'dan ayrılsaydım, kulübe daha yüksek bir bonservis bedeli kazandırabilirdim'' diyen Sercan Yıldırım, şöyle devam etti:

''O zamanlar 7-8 milyon avroluk bonservis bedelleri konuşuluyordu. Bursaspor 10 milyon avro istemişti. Sonrasında aldığım süreler azaldı. İyi olduğum, ama oynatılmadığım zamanlar oldu. Form düşüklüğümde bana sahip çıkılabilirdi. O dönemde sürekli oynama şansı verilerek yeniden kazanılabilirdim. Olmayınca herkes üstüme geldi. Özgüvenimi kaybettim.

Galatasaray'a 3 milyon avro ve Musa Çağıran karşılığında geldim. Bu, maddi anlamda Bursaspor için kayıp oldu. Şunu net olarak söyleyebilirim; ya o sıra (en iyi sezondan sonra) satılacaktım ya da hiç satılmayacaktım.''

-''Galatasaray Türkiye'deki tek tercihimdi''-

Sercan, transferin son gününde kendisini birçok kulübün istediğini, fakat kendisinin Galatasaray'ı tercih ettiğini anlatarak, ''Örnek vermek adına söylüyorum. Önüme iki seçenek sunulsaydı ve Fenerbahçe'nin teklif edeceği ücret, Galatasaray'ınkinden yüksek olsaydı da Galatasaray'a gelecektim. Galatasaray benim Türkiye'deki tek tercihimdi'' ifadelerini kullandı.

Genç yaşta profesyonel olduğu için çok şey yaşadığını, mental ve psikolojik olarak yorulduğunu kaydeden Sercan, ''Robot değiliz, bizler de insanız. Herkesin daha anlayışlı olması lazım'' dedi.

Genç oyuncu, 16 yaşında Manchester United'ın kendisine yaptığı teklifi ve yaşananları ise şöyle anlattı:

''Henüz Bursaspor'un profesyonel takımında forma şansı bulamamıştım. Ama milli takımın farklı yaş kategorilerindeki maçlarda beni takip ediyorlardı. Bursaspor'da seçim dönemi yaklaşıyordu. O dönemdeki başkanımız Levent Kızıl, seçimlerin ardından görevi bırakacaktı. Manchester United'in teklifi tam da o sırada geldi. Beni İngiltere'nin rezerv ligine alacaklardı. Manchester'da bir hafta kalacaktım, oraya davet etmişlerdi. Ama bu teklif kabul edilmedi. Çünkü o dönem beni verselerdi, yeni gelecek yönetimin konu hakkında görüşü alınmamış olunacaktı.''