. Aydın"da geçen yıl faaliyetlerine başlayan TÜMSİAD) (Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği) Aydın Şubesi fuar alanı sorununa yönelik hazırladığı projeyi Vali Hüseyin Avni Coş"a sunarak kamuoyu ile paylaştı. TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Özcan Petekkaya, özellikle, Aydın"ın simgesi haline gelmiş, incir, kestane, zeytin ve zeytinyağı ile sektörde faaliyet gösteren tüm dünya firmalarını Aydın"da buluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Proje kapsamında il etapta en uygun alanın Aydın Çıldır Havalını yakında bulunan ve şu anda atıl durumda bulunan tütün depolarının kullanılacağı öğrenildi.
“TANITIM AYDIN"IN EN BÜYÜK EKSİKLİĞİ”
Evliya Çelebi"nin söylemi ile "Gök kubbe altındaki en güzel yeryüzü"ne sahip olan Aydın"da tarımdan enerjiye kadar bir çok imkanın var olduğunu ancak tanıtım yetersizliği nedeniyle bu imkanlardan yeterince faydalanılamadığını ifade eden Petekkaya, “Maalesef çeşitli Avrupa ülkelerinde incirimiz Yunanistan inciri zannediliyor” diyerek bu sorunun en önemli çözümünün tanıtımdan geçtiğini kaydetti.
TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Özcan Petekkaya, konuyla ilgili açıklamasında “Anavatanı ilimiz olan; kestane, incir, zeytin ürünleri ve bu ürünlerin işlenmesi ve ambalajlanması konularında üretilen teknolojilerin profesyonel olarak sergilenebileceği modern bir tanıtım platformu oluşturmak için TÜMSİAD Aydın Şubesi olarak yola çıktık. Projemizin iki tane hedefi var. Bunlardan ilki Aydınımıza toplumumuza yakışır, ulusal ve uluslar arası fuarların düzenlenebileceği "yeterli" bir fuar alanı kazandırmaktır. İkinci hedefimiz ise yukarıda bahsettiğimiz alanda, yurt genelinde bu ürünleri üreten belli başlı firmalar, söz konusu alanda teknoloji üreten firmalar ve yurt dışında bu ürünleri ithal eden firmalardan da temsilcilerin katılabileceği modern bir ticaret fuarını ilimize ve ülkemize kazandırabilmektir. Söz konusu fuar "Tematik" bir fuar olması bakımından da ülkemizde bir ilk olacaktır. Fuar kapsamında konusunda uzman kişilerin panelleri de olacaktır. Hedefimiz panayır havasında geçen bir fuar değildir. Gaye; ülkemize katma değerler katacak profesyonellik bakımından "CEBİTT"e eşdeğer, alanında dünyadaki en ciddi tanıtım organizasyonunu oluşturmaktır. Projemizin kısa adı “AYKİZ” (Aydın Kestane, İncir, Zeytin Ürünleri ve Teknolojileri) olarak kararlaştırılmıştır” dedi. .
Petekkaya, açıklamasının devamında “Sayın Valimizin de desteğiyle beraber; projemizin bazı bölümlerinin desteklenmesi için 5 Şubatta GEKA"ya sunulmak üzere bir proje hazırlattık. Bundan sonraki aşamalarda fuar alanı yerinin kesinleşmesi ve organizasyonun tam şemasının kararlaştırılmasına yönelik çalışmalarla ilgili olarak devletimizin ilgili icracı birimleriyle görüşmelerimiz devam edecektir” ifadelerine yer vererek bu projeye herkesten destek istediklerini söyledi.