Kayseri'nin Develi ilçesinde 5 kişinin ölümüne 6 kişinin yaralanmasına neden olan feci olaydan sağ kurtulan 7 yaşındaki Ahmet Vatan Öger, "Bomba patladı zannettim ve bayıldım" dedi.


Akşam saatlerinde meydana gelen olayda K.Ç.'nin kullandığı fayans ve çimento yüklü 38 DS 931 plmakalı kamyonun freninin patladığı öğrenildi. Freni patlayan kamyonun Aşık Seyranı Caddesi üzerinde park halinde bulunan otomobillere çarptıktan sonra oyun oynayan çocukların arasına daldığı ve ardından evin bodrum katına girerek durabildiği bildirildi.

Yaşanan olay sonrasında çevrede bulunan vatandaşlar yaralıları kurtarmak için seferber olurken, kamyon sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada yaralananlar 112 ekipleri tarafından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan 1'nin yolda, 2'sinin ise hastanelerde tedavi sırasında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Olay yerinde Afet Kurtarma ve 112 ekipleri ile gönüllü vatandaşlar, kamyon sürücüsünün çıkarılması için büyük çaba sarf etti. Meraklı vatandaşların görevlilere büyük zorluk çıkardığı çalışmalar sırasında hurdaya dönen kamyon iş makinesi yardımı ile binanın bodrum katından çıkarılabildi.

Kazanın görgü tanıkları freni patlayan kamyonun park halindeki 5 otomobile çarptığını anlatarak, "Fransa'dan gelen bir aile vardı. Baba otomobilden iner inmez freni patlayan kamyon otomobili ve otomobilin içinde bulunan çocuğu altına aldı. Çocuk büyük ihtimalle olay yerinde hayatını kaybetti" diye konuştu.

Yaşanan dehşet sırasında arkadaşları ile oyun oynadığını söyleyen 7 yaşındaki Ahmet Vatan Öger ise yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

"Biz arkadaşlarımız ile oynuyorduk. Daha sonra kamyon geldi ve arkadaşlarımı altına aldı. Binaya çarptıktan sonra bir gürültü oldu. Ben bomba patladığını zannederek bayıldım."

Yetkililer, olay sonrasında hayatını kaybedenlerin kimliklerinin belirlenmesi için çalışma başlatırken, kaza sonrasında büyük hasar gören bina Develi Belediyesi tarafından yıkıldı.

ÖLENLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Kazada, kamyon sürücüsü ile 32 yaşındaki Murat Danacı, 54 yaşındaki Fevzi Yıldırım olay yerinde hayatını kaybetti. Vatandaşların yardımı ile kurtarılarak ambulansa konulan ve hastaneye sevk edilen 13 yaşındaki Adem Öztürk ise kaldırıldığı Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.