Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneğinin (KUFSAD) birlikte düzenlediği 1. Kuşadası Fotoğraf Günleri ve Fotomaratonu sona erdi.
305 fotoğraf avcısının katıldığı Fotomaraton'da toplam 1028 fotoğraf jüriye teslim edildi. Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Zaman, Marmara Ünversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Emre İkizler, Gazeteci ve Fotoğrafçı Tahir Özgür, KUFSAD Başkanı Bayram Yılmaz ve BUFSAD Başkanı Utku Kaynar'dan oluşan jüri yaklaşık 6 saatlik bir çalışmanın ardından dereceye giren ve sergileme kazanan fotoğrafları açıkladı ve İbramaki Sanat Galerisinde ödül töreni gerçekleştirildi.
Ödül törenine Prof. Dr. Sabit Kalfagil, Prof. Dr. Güler Ertan, Dr. Emre İkizler, İbrahim Zaman, Nadir Ede, Adnan Sokol, Ömer Serkan Bakır, Tahir Özgür ve Utku Kaynar gibi Türk fotoğrafının önemli isimleri de katıldı.
Jürinin değerlendirmesi sonunda Fotomaraton'a Mersin'den katılan İsmet Danyeli birinci olurken, Bursa'dan Cihan Karaca ikinci, yine Bursa'dan Gürsel Egemen Ergin ise üçüncü oldu. İsmet Danyeli, Mehmet Dinler ve Cihan Karaca birer mansiyon ödülü kazanırken, Güzelçamlı Belediyesi Özel Ödülü'nü Özkan Özmen, Taraklı Fotomaratonu Özel Ödülünü Yılmaz Topçu, KUGİAD Özel Ödülünü ise Burak Oğuz kazandı.
Birinciye bin 500, ikinciye bin, üçüncüye 750 lira ödül verilirken, üç ayrı mansiyon ödülü alanlara 500'e lira ödül verildi. Ayrıca Güzelçamlı Belediyesi Özel Ödülü sahibine 500, Taraklı Fotomaratonu özel ödülü sahibine 350, Kuşadası Genç İşadamları Derneği (KUGİAD) özel ödülüne ise 250 lira para ödülü verilirken, sergileme kazanan 25 fotoğraf için de ellişer lira ödül verildi.
Birincilik ödülünü veren Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç, 1. Kuşadası Fotoğraf Günleri ve Fotomaraton'un beklenenin üzerinde bir ilgi gördüğünü belirterek, "Ben Kuşadası doğumluyum. Cennette yaşadığımız düşünüyordum. Ama fotoğrafları gördüğümde, cennetten de öte bir yerde yaşadığımı anladım. Kuşadası'na katkılarınız için teşekkür ederim" dedi.