Dünyaca ünlü gazeteler ve fotoğraf ajanslarında görev yapan ABD'li foto muhabiri David Bathgate'in ''Çizginin İki tarafı ? Afganistan'daki Amerika'' isimli fotoğraf sergisi, Kadıköy'de bulunan Photoworld Fotoğraf Merkezi'nde açılacak.

Afganistan'da yaşanan savaş sürecini 9 yıl takip eden Bathgate'nin, bölgede savaşın getirdiği yıkım ve savaşla birlikte değişen hayatları aktardığı sergi, 22 Ocak tarihine kadar görülebilecek.

Sezgin Güvel ve Ahmet Yakar'ın ''Dökümhane'de'' isimli fotoğraf sergisi, 8 Ocakta İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) Üst Salon'da açılacak.

Yoğun sıcak ve ağır şartlarda çalışan dökümhane işçilerinin bir gününün konu alındığı sergide, işçilerin olumsuz çalışma koşullarında bulunmalarına rağmen çalışmaktan aldıkları mutluluk fotoğraf kareleri ile sanatseverlere ulaştırılıyor.

Konusu kadar zor şartlarda üretilen bu sergi, kapılarını 28 Ocaka kadar açık tutacak.

Ressam Mustafa Karyağdı'nın ''Suret'' isimli resim sergisi, 12 Ocakta Kare Sanat Galerisi'nde ziyaretçilere açılacak.

Karyağdı son resimlerinde, karmaşık renk geçişlerini kullanarak, bazen bir kavramı bazen bir yazıyı bazen de bir sureti figürleştirerek tuval üzerinde birleştiriyor. Sergi, ay sonuna kadar görülebilecek.

Selma Gürbüz kişisel sergisi, ''Siyahla Kırmızı'' 13 Ocakta Alan İstanbul'da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Sanatçının Londra'da açacağı iki sergi ile birlikte bir üçleme oluşturacak olan ''Siyahla Kırmızı'', üçlemenin ilk ayağı olma niteliğinde bulunuyor.

Gürbüz'ün 2003?2006 yılları arasında resmettiği kağıt ve yağlı boya tuvallerinin görülebileceği sergi, 11 Şubat tarihine kadar açık kalacak.