Aydın Cumhuriyet Savcılığı'nca Edirne'deki 'Su' operasyonu ve Aydın Belediyesi'nin Otogar ihalesi kapsamında meclis üyelerinin ifadelerine başvurulduğu öğrenildi. Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin "Konu benim dışımda bir olaydır" dedi.
İfade verdiklerini doğrulayan Aydın Belediye Meclisi üyelerinden Halis Günday, meclis üyelerinin savcılıkça çağrıldığını Adnan Kuşaksız ile birlikte Cumhuriyet Savcılığı'na gidip ifade verdiklerini belirterek, "Diğer arkadaşların da ifadesine başvurulacağını biliyorum, ama konusu hakkında açıklama yapamayız" dedi.
Soruşturmanın Edirne'deki su operasyonu ve Aydın Otogar İhalesi konusu ile ilgili olup olmadığı yönündeki soruyu cevapsız bırakan Aydın Belediye Meclis Üyesi Halis Günday, "Konular soruşturma ve mahkeme aşamasında. Mahkeme neticelendikten sonra açıklama yapacağız" dedi.
Bu arada, bugün ifadesine başvurulanlardan Aydın Belediye Meclisi Üyelerinden Sadık Atay da ifade verdiklerini doğrulayarak, ifadenin konusu ile ilgili açıklama yapamayacağını söyledi