Balçık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dahili piyasada Türk pamuğunun, yurt dışındaki pamuklara göre yüzde 25 daha ucuz olduğunu, İzmir Ticaret Borsası'nda 1 kilogram mahlıç pamuğun 4 lira 30 kuruş, aynı özellikteki pamuğun yurt dışındaki fiyatının ise 5 lira 70 kuruş arasında bulunduğunu bildirdi. 
     Ekim ayından bu güne kadar yurt dışı ile yurt içi fiyat farkının yüzde 10 iken, son dönemde bu farkın iyice arttığını ifade eden Balçık, ''Üreticiler pamuk fiyatlarındaki düşüklükten endişelenmektedir. Söke Ticaret Borsası olarak, hem Ulusal Pamuk Konseyi'ne, hem de Ege Bölgesi'ndeki borsalara pamuk fiyatları ile ilgili alınacak tedbirleri görüşmek için çağrıda bulunduk. Bu hafta içerisinde bir araya gelip, durumu değerlendireceğiz. Hükümete önerilerde bulunacağız'' diye konuştu. 
     
     -BREZİLYA İLE HAKSIZ REKABET VAR- 
     
     Balçık, Brezilya'da şu anda pamuğun hasat zamanı olduğunu, bu pamukların çırçırlanarak ihracata hazır hale getirileceğini, bu ülkenin ihracat pazarlarından birinin de Türkiye olduğunu belirtti. 
     Brezilya'dan gelen pamuğun kalitesinin Ege pamuğunun altında ve fiyatının da çok düşük olduğunu aktaran Balçık, şunları kaydetti: 
     ''Brezilya gibi genetiği değiştirilmiş tohum kullanan ülkeler, ot mücadelesi yapmıyor. Çapa yapmalarına gerek kalmıyor. İklimi nedeniyle de sulamaya da gerek yok. İhtiyaç olduğunda yağmur yağıyor. Çok az gübre kullanıyorlar ki gübre fiyatları bizim ülkemize göre daha ucuz. Ayrıca mazotun litresine onlar 2 TL öderlerken, biz yaklaşık 3 lira 50 kuruş ödüyoruz. Sadece saydığımız bu kalemleri alt alta topladığımızda, haksız rekabetin boyutları ortaya çıkar.''