Türk Hava Kurumu (THK) Söke Şubesi her yıl olduğu gibi bu yıl yine Ramazan ayında fitre ve zekat yardımlarını toplama işlemini sürdürüyor. Söke merkezde bulunan 8 mahallede, 8 görevli ile sürdürülen fitre ve zekat toplama işlemi Didim ilçesinde de Didim kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile Söke THK tarafından yapılıyor.
THK tarafından toplanan fitre-zekat gelirlerinin yarısının Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, Yüzde 4"ü Kızılay'a, yüzde 3"ü Çocuk Esirgeme Kurumu'na, yüzde 3"ü Diyanet Vakfına aktarılıyor. Toplanan yardımların Yüzde kırkı ise Türk Hava Kurumu'na kalıyor.
Fitre ve Zekat zarflarını dağıtan ve yardımları toplayan görevlilerin aralıksız çalıştığını belirten Söke THK Başkanı idris Balcı; “Sökeli ve Didimli vatandaşlarımız fitre ve zekat bağışları konusunda oldukça duyarlı davranmaktadır. 50 YTL ve üzeri bağışta bulunan vatandaşlarımızı onure etmek anlamında teşekkür belgelerini de hazırlıyoruz. Bu vatandaşlarımıza katkıları için belgelerini de dağıtacağız” dedi.
Diğer taraftan ellerine fitre ve zekat zarfları ulaşmayan vatandaşların Söke THK Bürosuna başvuruda bulunabilecekleri veya kurumun 518 10 92 numaralı telefonundan ulaşabilecekleri belirtildi.