Aydın Valiliği Koordinesinde, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü, Polis Merkezi Eğitim Müdürlüğü, Germencik Kaymakamlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2009 yılında başlatılan Sosyal Sorumluluk Projesi'nin bu yıl ki bölümüne, 16 Ekim 2010 tarihinde il merkezinde Güzelhisar İlköğretim Okulu"nda, 30 Ekim 2010 tarihinde Germencik İlçesi Ortaklar Beldesi Kurtuluş İlköğretim Okulu"nda başlandı.
Proje kapsamında öğrencilerin ihtiyaçları kapsamında olan kalem, defter, silgi, kalemtıraş, cetvel, kalemlik ve yardımcı ders kitaplarından kırtasiye paketi dağıtımı, Ortaklar"daki Kurtuluş İlköğretim Okulu"nda ve Aydın Güzelhisar İlköğretim Okulu"nda yapıldı.
Kırtasiye paketlerinin dağıtım törenine, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, Polis Merkezi Eğitim Müdür Vekili Cahit Demir, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Özmen, Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencileri ile öğrenci velileri katıldı.
Vali Coş, kurs gören öğrencilerin sınıflarını gezerek, öğrencilerle sohbet ederek, başarılar diledi. Vali Coş, yaptığı açıklamada; “Polis Meslek Eğitim Merkezimiz, İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği yaparak, kendi bünyesinde eğitim gören Eğitim Fakültesi ve ilgili bölüm fakülte mezununu polis adaylarının, Cumartesi ve Pazar günleri, ilimizin değişik okullarında eğitim öğretim gören, sınavlara hazırlanan ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle dershanelere gidemeyen öğrencileri, sınavlara hazırlıyorlar. Dolaysıyla fırsat eşitsizliği dediğimiz, olayı da ortadan kaldırmış oluyorlar. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle, çocuklarını dershaneye gönderemeyecek olan ailelerimize de, böylelikle polis teşkilatımız destek sağlamış oluyor. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve bu öğrencilerimize de başarılar diliyorum” dedi.