Bilindiği gibi; Sultanhisar Açık Cezaevi"nde gasp suçundan hükümlü bulunan Umut K., 08 Şubat 2010 tarihinde cezaevinden firar etti. Eşkali belirlenen firari zanlının yakalanması için il genelindeki polis ve jandarma ekiplerine bilgi verilirken; Umut K"nın Nazilli"deki bir işyerinde çalışan eşinin yanına gitmiş olabileceği ihtimali üzerine Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü"nde görevli polis ekipleri ilçe genelinde denetimlerini sıklaştırmıştı. Umut K"nın Nazilli Şehir Stadı ile Şehitler Parkı yakınlarında görüldüğü yönünde alınan bir ihbar değerlendiren polis ekipleri, bölgede geniş çaplı araştırma başlatmış, ancak yapılan tüm aramalara rağmen firari hükümlü yakalanamamıştı.

KAVGAYA KARIŞTI, KAÇMAYA ÇALIŞTI
Geçen 10 gündür il genelinde aranan firari hükümlü Umut K., dün akşam saatlerinde eğlemek için gittiği Nazilli-Denizli karayolu üzerindeki bir barda kavga edince yakayı ele verdi. Bar çıkışında kavga yaşandığı yönünde alınan bir ihbarı değerlendiren Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerine geldiklerinde kavgaya karışan ve yüzünde kan izleri olan bir şahsın araç ile kaçmaya çalıştığını görünce, şüpheli aracı takibe aldı.
Yaşanan kovalamacanın ardından şüpheli araç kısa sürede durdurulurken; kavgaya karışan ve yaralanan şahsın Sultanhisar Açık Cezaevi"nden 10 gün önce firar eden Umuk K. olduğu tespit edildi. Tedavisinin ardından ifadesinin alınması için karakola götürülen firari hükümlünün cezaevine teslim edileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. -iha