Üniversite öğrencilerine, girişimcilik yetkinliği kazandırmak amacıyla 2011'den bu yana yapılan ‘TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var! Girişimcilik Programı' da bunlardan biri.

POTANSİYEL YÜKSEK

İstanbul'da dün ‘TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Girişimcilik Programı' ödül töreninin açılışında konuşan Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, "Fikir ve girişim özgürlüklerinin desteklendiği, gençlere ve girişimcilere olan güvenin arttığı bir Türkiye'de rekabet gücü yüksek ve dünyada adından söz ettirecek girişimlerin daha hızlı yeşereceğine inanıyoruz" dedi. Kaslowski, Türkiye'nin girişimcilik potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi.

150 BİN LİRALIK ÖDÜL

Bu yılki programa; 5'i yurtdışından olmak üzere 81 şehir ve 178 üniversiteden 2 bin 990 genç 1118 iş fikriyle başvurdu. TÜSİAD üyesi iş insanlarının rehberliğinde 3 aya yakın bir süre çalışan 5 ekip arasında ödüle layık görülen 3 ekip, törende ödüllerini aldı. Törende birinciye 75 bin TL, ikinciye 50 bin TL, üçüncüye 25 bin TL ödül verildi. Birinci ayrıca Amerika'daki Silikon Vadisi'ne gitme fırsatı yakalarken, finalist 5 ekip de anlaşmalı kuluçka merkezlerine doğrudan girme hakkı kazandı.

Gülten Uğurlu