Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün yaptığı 4 saatlik toplantı sonrasında, federasyon genel kurulunu 27 Şubat Çarşamba günü Ankara'da toplantıya çağırma kararı aldı.

Federasyon başkanı Haluk Ulusoy başkanlığında Beylerbeyi Atatürk Eğitim ve Araştırma Merkezi'nde yapılan toplantıda alınan kararları genel sekreter Lütfi Arıboğan okudu. Başkan Haluk Ulusoy ise toplantı ardından açıklama yapmadan ayrıldı.

Lütfi Arıboğan, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun, bugün yaptığı toplantıda, genel kurulun 27 Şubat Çarşamba günü Ankara'da toplantıya çağrılmasına karar verdiğini söyledi. Arıboğan, yönetim kurulunun, 4 Aralık 2007 tarihinde yürürlüğe giren 5719 sayılı yasa uyarınca Ana Statü Hazırlık ve Değerlendirme Komisyonu'nu oluşturduğunu söyledi.

Arıboğan, komisyonda Hukuk ve Ana Statü'den sorumlu yönetim kurulu üyesi Av. Turan Özen, Prof. Dr. Abuzer Kendigelen, Av. Şekip Mosturoğlu, Kemal Ulusu, Av. Ömer Remzi Arıkan, Ata Aksu, Doç. Dr. Nuri Yaşar, Av. Ümit Metin Öztürk ve Av. Kaan Şahinalp'ın görev yapacaklarını kaydetti.

Yönetimin FIFA ile Devlet Bakanlığı arasında bu ay içinde gerçekleştirilmesi beklenen görüşmenin sonuçlarını dikkate alarak genel kurul gündeminin oluşturulmasını karara bağladığını vurgulayan Arıboğan, ''Bu çerçevede yasal süreler içinde gerekli ilanlar yapılacak. Genel kurulla ilgili iş ve işlemleri Futbol Federasyonu Genel Sekreterliği yürütecek. Bu kararlar FIFA ve Devlet Bakanlığı'na iletilecek ve konuya ilişkin bilgilendirmeler yapılacak'' dedi.

DEVLET PROTOKOLÜYLE RANDEVU İSTENECEK

Arıboğan, yönetim kurulunun, Euro-2008 hazırlık çalışmaları ve şampiyona vesilesiyle Türkiye'nin tanıtımına ilişkin görüşlerini iletmek için Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan ve ilgili bakanlardan da ilerleyen günlerde randevu istenmesi kararını verdiğini söyledi.

Bu arada Arıboğan, yönetim kurulunun, Kemal Kapulluoğlu'nun istifasıyla boşalan başkanvekilliğine, yönetim kurulu üyesi Mehmet Kemal Ünsal'ı atadığını açıkladı.

Diğer yandan yönetim, TFF 3. Lig'de 16 Aralık 2007'de yapılan ve 3-1 Bursa Merinosspor'un galibiyetiyle sonuçlanan Bursa Merinosspor-Bilecikspor karşılaşmasında, evsahibi ekibin sarı kart cezalısı oyuncu oynatması nedeniyle Bursa Merinosspor'un 3-0 hükmen yenilgisine karar verdi.

Ayrıca, cezalıyken oynayan futbolcu Arda Karakurt ile yönetici Necmettin Kocaman da tedbirsiz olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevkedildi.