Habere göre Bin Ladin ağır hastaydı ve görüş ayrılığına düştüğü Zevahiri tarafından artık istenmiyordu.
 
El Kaide'nin iki numaralı ismi Eymen El Zevahiri'nin kontrolü altındaki Mısırlı örgüt üyelerinin, Amerikalıların Usame bin Ladin'in yerini bulmasını sağladığı iddia edildi. Suudi Arabistan'da yayımlanan El Vatan gazetesinin konuya hakim bölgesel bir kaynağa dayanarak verdiği haberde, Bin Ladin ile Zevahiri arasındaki anlaşmazlığa dikkat çekilerek, Amerikan gizli servisinin izlediği kuryenin aslında Zevahiri için çalıştığı ileri sürüldü. Kuryenin kendisini izleyen ABD'lileri, izlendiğini bilmiyormuş gibi yaparak Bin Ladin'in evine kadar götürdüğünü iddia etti.
 
YERİNİ DEĞİŞTİRDİ
 
"Örgütü fiilen idare eden Mısırlı El Kaidecilerin, Bin Ladin'in 2004'te başlayan ağır böbrek yetmezliği hastalığından beri örgütün kontrolünü ele geçirmeye çalıştıkları" belirtilen haberde, Bin Ladin'i, Taliban'ın kalesi konumundaki Pakistan'ın kuzeybatısında bulunan aşiret bölgelerini terk ederek öldürüldüğü Abottabad'a yerleşmesi konusunda ikna edenlerin de aynı kişiler oldukları öne sürüldü. Haberde, örgüt yöneticilerinden Mısırlı Saif El Adil'in geçen sonbaharda İran'dan dönmesinden sonra, El Kaide içindeki Mısırlıların Bin Ladin'i gizli bir şekilde ortadan kaldırmak için bir planı yürürlüğe koydukları ileri sürüldü.
 
ÇATIŞMA BİLE ÇIKMADI
 
Bu arada ABD'li bir yetkili Ladin'in evine düzenlenen operasyonda çatışma çıkmadığını, 5 kişiden sadece birinin silahlı olduğunu açıklayarak "neden öldürdünüz" tartışmasını alevlendirdi.
 
FOTOĞRAFI YAYINLANMAYACAK
 
Reuters haber ajansı Bin Ladin operasyonundan hemen sonra çekilen fotoğrafları yayınladı.
 
Fotoğraflarda kimliği bilinmeyen üç erkek cesedi görülüyor. Ayrıca saldırı esnasında "kaza" sonucu düştüğü belirtilen Amerikan helikopterine ait fotoğraflar da bulunuyor. ABD Başkanı Barack Obama Bin Laidn'in cesedini gösteren fotoğrafların kesinlikle yayınlanmayacağını belirtirken öldürülen diğer kişilerin kimlikleri de saklı tutuluyor.
 
FBI 'düğün' izi arıyor
 
Ladin'i öldüren tim ABD'ye döndü ve ele geçirilen dokümanları FBI laboratuvarına teslim etti. FBI belgelerde, El Kaide'nin saldırı yerine kullandığı "düğün" kelimesini arıyor.