Erdoğan, vatandaşlardan "ileri geri uydurulan" haberlere uymamalarını isteyerek, “Devamlı bu ülkenin iktidarına fatura kesmeye gayret etmesinler. Faturayı millet keser merak etmeyin. Vakti saati geldiğinde millet keser faturayı. Onun için demokrasiyi dışlamayın, demokrasiyi bir kenara koymayın” dedi.

Başbakan Erdoğan, mesir şenlikleri ve toplu açılış töreni için gittiği Manisa"da halka hitap etti. Konuşmasında, “Ülkemizde maalesef bir psikolojik havayı germe gayreti içerisinde olanlar var. Bu oyunlara lütfen gelmeyelim” diyen Erdoğan, tüm insanları sevmekle mükellef olduklarını söyledi.



-İLERİ GERİ UYDURULAN HABERLER-

Başbakan Erdoğan, birlik ve beraberliği hazmedemeyenlerin çıkabileceğini ancak bu oyuna gelmeyeceklerini belirterek, “İleri geri uydurulan haberlere uymayın. Ben bu konuda medyanın üzerine büyük sorumluluklar düştüğüne inanıyorum. Özellikle lütfen barış için, birlik ve beraberlik için zaman zaman yapmakta oldukları bu yanlışları lütfen düzenlesinler Yeniden bir düşünsünler de bu ülkenin barış ortamına katkıda bulunsunlar” dedi.

-DEVAMLI İKTİDARA FATURA KESMEYE GAYRET ETMESİNLER-

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Devamlı bu ülkenin iktidarına fatura kesmeye gayret etmesinler. Faturayı millet keser merak etmeyin. Vakti saati geldiğinde millet keser faturayı. Onun için demokrasiyi dışlamayın, demokrasiyi bir kenara koymayın. Biz demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti içinde yaşıyoruz, bu mücadelemizi veriyoruz. Bu kavramların hepsine saygınız olsun. Buna saygımız olduğu zaman inanıyorum ki mesafeleri çok daha emin adımlarla alacağız.”

-MESİRDE SADECE FİZİKİ ŞİFA BULMAYALIM-

Durmadan, yorulmadan, usanmadan hep beraber bu hizmet yolculuğuna devam edeceklerini ifade eden Erdoğan, sözlerini “İşte bugün sizlerle birlikte hamdolsun mesiri kutladık. İnşallah bu mesirde sadece fiziki bir şifa bulmayalım milletçe hep birlikte mesir aynı zamanda ülkemizin aydınlık yarınların da bir müjdecisi olsun” diyerek bitirdi.