Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Arda'nın aklımızda olmayan gidişiyle daha acil transfer ihtiyacımız doğdu" dedi.

"YÖNETİMDEN 10 NUMARA TALEBİM OLMADI"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Arda'nın aklımızda olmayan gidişiyle daha acil transfer ihtiyacımız doğdu" dedi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan tecrübeli çalıştırıcı Terim, Athletico Madrid'e transfer olan Arda Turan ile ilgili olarak, "Arda'nın aklımızda olmayan gidişiyle daha acil transfer ihtiyacımız doğdu. Bunun da çalışmalarını yapıyoruz. Neticede Arda'nın yerini dolduracağız" diye konuştu.

Fatih Terim, yönetimden 10 numara talebi olmadığını belirterek, "Sezon başına kadar birkaç arkadaş daha bize katılacak. Benim 10 numara talebim olmadı. Numaralar oyuncular için önemlidir ama bizim için içindekiler önemlidir. Arshavin'i sizden okuyorum, baya yaklaştığımızı söylüyorlar. Tebrik ediyorum sizi benden öndesiniz. Arshavin'i kim istemez? Ama şartları uygun mudur? Baros iyi başladır umarım öyle devam eder. Elmander de aynı şekilde öyle. Stancu'dan biraz daha hareket bekliyorum önümüzdeki günlerde" diye konuştu.

"KİM GİDERSE GİTSİN GALATASARAY, GALATASARAY'DIR"

Tecrübeli çalıştırıcı sözlerine şöyle devam etti;
"Ben takımımdan memnunum. Bir Galatasaraylı olarak burada ağlayıp sızlanacak halim yok. Kim giderse gitsin, kim giderse gitsin Galatasaray, Galatasaray'dır. Teknik direktörü de hiçbir şekilde yakınmaz. Doğruları söyler ama yakınmaz. Ben takımıma takviyeleri tek tek söylüyorum. Uygun görülen doğru olanları yapmaya çalışıyoruz. Bazen beklentilerin çok üzerine çıkılıyor. Anormal rakamlı transferlere başta ben "hayır" diyorum. Basında çıkan isimlerin büyük kısmıyla hiç bir ilişkimiz olmadı."

"KAZIM'IN PERFORMANSINDAN MEMNUNUM"

Futbolcusu Kazım'ın performansından memnun olduğunu sözlerine ekleyen Terim, "Milli Takım için Kazakistan sorun olmaz ama Avusturya zor bir takım. Kazım'ın performansından memnun oldum. Umarım böyle devam eder. Oyuncularımızı en formda şekilde Milli Takıma göndermek bizim birinci görevimizdir" şeklinde konuştu.

KAPTANLIK

Öte yandan Terim, takımın kaptanının da Ayhan Akman olabileceğini söyledi.

EBOUE TRANSFERİ

Son günlerde adı Galatasaray ile anılan Arsenalli Emmanuel Eboue konusunda mutlu sona çok yaklaştıklarını dilev getiren Fatih Terim, "Eboue konusunda transfere yakınız. Çok mevkiide oynadığı için onu istiyoruz zaten. Her an bizimle olabilir. Sayın başkan Ünal Aysal ve Ali Dürüst ile konuştuktan sonra buna karar vereceğiz. Keita da Galatasaray taraftarının çok sevdiği bir oyuncuydu. Burdan gitmesine de üzülmüşlerdi.

Onu da konuşuruz, Galatasaray'ın menfaatlerine denk gelirse bakarız. Türk ve yabancı oyuncu transferi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Federasyonun son aldığı karar da doğru bir karar. Bu nedenle daha dikkatli hareket ediyoruz. Kimse merak etmesin, sezon başına kadar bir kaç arkadaşımız daha bize katılacak" dedi.