Galatasaray; Eboue, Melo, Ujfalusi ve Elmander gibi isimlerle güçlendi ancak ne taraftarların ne de İmparator’un beklentilerini karşılayacak Drogba, Klose, Forlan ayarındaki bir yıldıza imza attıramadı.

Süper Lig’in transfer şampiyonu G.Saray, yıldız isimlerle kadrosunu güçlendirse de bir türlü taraftarların beklentisini karşılayamadı.. 

Eboue, Melo, Ujfalusi ile Selçuk İnan gibi savunma ve orta saha ağırlıklı futbolcuları bünyesine katan ancak hücum yükünü sırtlayabilecek oyunculardan sadece Johan Elmander’e imza attırabilen sarı-kırmızılı yönetim, teknik direktör Fatih Terim’in listesindeki birçok isimde ‘son dakika golü’ yedi.

3 aydır ünü tüm dünyaya yayılmış oyuncularla görüşen G.Saralı idareciler, başta Forlan, Drogba ve Klose olmak üzere 10 isimde hayâl kırıklığı yaşadı. Son olarak Podolski defterinin de kapanmasıyla sıkıntı yaşayan sarı-kırmızılılar transfer sezonunun bitmesine 3 gün kala taraftarları heyecanlandıracak arayışlara devam ediyor.

ARDA TUZ BİBER OLDU!

CAMİA içinde beklentilerin henüz karşılanmaması huzursuzluğu artırırken, bu süreçte takım en güçlü silahını da kaybetti. Fatih Terim’in herşeyi kaptan Arda Turan’ın da Atletico Madrid’e transfer olması sarı-kırmızılıların hem hesaplarını altüst etti hem de bozulan moralleri yerle bir etti.

İsterseniz size Cimbom’un yaz başından beri ilgilendiği fakat mutlu sona ulaşamadığı futbolcuların listesini hatırlatalım:

Forlan (Inter’e gitti), Drogba (Chelsea’de kaldı), Klose (Lazio’ya gitti), Adebayor (Totthenham’a kiralandı), Keita (Al-Sadd’da kaldı), Fabiano (Sao Paulo’da kaldı), Podolski (Köln’de kaldı), Reyes (A.Madrid’de kaldı), Vucinic (Juventus’a gitti), Benayoun (Chelsea’ye kiralandı)


Gyan’a kiralık formülü

Acrupa'da transfer döneminin sona ermesi G.Saray’ın önünü açarken, Gyan Asamoah konusunda birkaç gün içinde somut adımlar atılması bekleniyor.

İngiliz kulübü Sunderland’le yapılan görüşmelerde Ganalı golcüyü kiralama yoluna gitmek istediklerini ileten sarı-kırmızılılar, 25’lik yıldızın satın alma opsiyonu da ele geçirmeyi planlıyorlar.

Öte yandan Gyan Ada basınına verdiği röportajda İngiltere’de kalmak istediğini belirtti: “Sunderland oynamaktan dolayı mutluyum. Burada bir düzenim var ve takımdan ayrılmayı düşünmüyorum.”

Albert Riera’ya dönüş!

Listedeki yıldızlar tek tek başka takımlara imza atınca Terim, İspanyol yıldız için yönetime ‘pres yapmaya’ başladı.

Avrupa transfer borsasında yaşanan hareketlilik en çok G.Saray’ı etkiledi. Sarı-kırmızılıların hedefindeki isimlerin bir bir başka takımlara imza atması yönetimi alternatifsizliğe sürüklerken, gözler yeniden Albert Riera’ya çevrildi. 

Başkan Ünal Aysal yakın arkadaşı Olympiakos Başkanı Vangeles Marinakis’le bu oyuncu için sıkı pazarlık yaparken, fiyat konusundaki anlaşmazlık hâlâ devam ediyor. 

Fatih Terim, transfer dönemi bitmeden sol kanada mutlaka bir isim alınması yönünde baskısını artırırken, yönetim de işin uzamaması için elini çabuk tutmaya çalışıyor.

FARK 1.5 MİLYON

Yunanlılar 2 sezon önce İngiliz ekibi Liverpool’dan 14 milyon Euro’ya aldıkları İspanyol yıldız için 5 milyon Euro’da diretirken, sarı-kırmızılılar ise ‘3.5 milyon Euro’ya işi bitirelim’ diyor..

Cimbom ‘10’ eksikle çalıştı

Cimbom, yeni sezon hazırlıklarına 2 günlük bayram izninin ardından start verdi. Milli Takımlar’a giden 10 futbolcunun katılmadığı antrenmanda diğer yıldızlar kondisyon ağırlıklı çalıştı. 

Son yarım saatlik bölümde topla idman yapan sarı-kırmızılılar özellikle kanat organizsyonları ve uzaktan şut üzerinde durdular. Bu bölümde Fatih Terim’in sık sık oyuncularını uyarması dikkatlerden kaçmadı.