Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşayan Mine Kunt, 2009 yılında eşini bir trafik kazasında kaybettikten sonra çocukları Utku (6), Aleyna (3) ve Zeynep'i (1) alarak Adana'ya yerleşti. Sinanpaşa Mahallesi'nde bir ev satın alan Kunt, çocuklarıyla beraber yaşamaya başladı. Genç kadın, aynı sokakta oturan Recep Zeytinci tarafından 'Evlenme teklifiyle' rahatsız edilmeye başladı. Teklifi reddetmesi nedeniyle ölümle tehdit edilen Kunt, 9 Ekim 2010 günü polisi arayarak ihbarda bulundu.
 
Ekip otosuyla ifadesi alınmak üzere Akıncılar Polis Merkezi'ne götürülen Kunt, başvurusunun ardından çocuklarının elinden tutup evine doğru yola koyuldu. Karakola 50 metre uzaklıkta şikayet ettiği Recep Zeytinci tarafından önü kesilen genç kadın, çocuklarının gözleri önünde 7 yerinden bıçaklanarak ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede, kendisini bıçaklayan Recep Zeytinci'nin ismini polise veren Kunt, 27 gün sonra hayatını kaybetti.
 
Yakalanıp tutuklanan katil zanlısı, 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim önüne çıkarıldı. Pişman olduğunu söyleyen Recep Zeytinci, "Mine ile altı aydır gayrıresmi yaşıyorduk. Eşinden maaş aldığı için evlenmeye yanaşmıyordu. Olay günü zili çaldım. Pencereden, 'Seni istemiyorum' diye bağırdı. Daha sonra aynı gün kendisini bir adamla gördüm" dedi.
 
Genç kadın ile yolda karşılaştığını iddia eden Zeytinci, şunları söyledi: "Bana, 'Seni içeri almadım çünkü seni boynuzluyordum' dedi. Çılgına döndüm. Bıçağı alıp Mine'yi nasıl öldürdüğümü hatırlamıyorum."
 
Mahkeme heyeti, önce müebbet verdiği sanığın cezasını, duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 25 yıla indirdi.