Şanlıurfa'da babası tarafından zorla evlendirilmek istendiği iddiasıyla çatıya çıkarak intihara kalkışan 20 yaşındaki Hatice Avcı, maddi durumları iyi olmadığından kursa gönderilmediği için intihara kalkıştığını söyledi. Babası Abdullah Avcı ile kurs yüzünden yaşadıkları tartışmanın sonunda evlendirilme korkusu da yaşadığını dile getiren Hatice Avcı, her şey üst üste gelince intihar yolunu seçtiğini belirtti.

İKİ ODALI EVDE 12 KİŞİ

İHA'nın haberine göre annesi, babası ve yengesi de dahil olmak üzere 12 kişiyle birlikte ikisi altta, biri ise üstte olmak üzere 3 odalı bir evde yaşayan Hatice Avcı, bir odada abisi ile yengesi, üstte ise anne ve babası kaldığı için kardeşleriyle birlikte tek odada yaşamak zorunda kalıyor. Evin bazı pencerelerinde cam bulunmazken bahçesindeki beton merdivenin altı, banyo olarak kullanılıyor. Banyonun yan tarafında ise derme çatma bir tuvalet bulunuyor. Kapısı bulunmayan banyo ve tuvalet, bir bez parçası ile kapatılıyor. İki oda arasındaki salon tipi küçük bölme de mutfak görevi görüyor. Çaresiz anne, çocuklarına yemeklerini orada hazırlamaya çalışıyor. Mevsimlik işçi olarak çalışan ailenin herhangi bir geliri de bulunmuyor.

"BABAM KURSA GÖNDERMEDİĞİ İÇİN İNTİHARA KALKIŞTIM"

Babasının onu kursa gönderecek parasının olmadığını söylemesi üzerine intihar etmeye karar verdiğini dile getiren Hatice Avcı, "Evimizin halini görüyorsunuz. Dershaneye gitmek istiyorum, güzel bir evimizin olmasını istiyorum.Kardeşlerimin geleceğini düşünmek istiyorum. Aileme bakmak istiyorum. Benimde bir işim olsun, ben de aileme bakayım. Maddi durumum olmadığı için dershaneye verecek param yok" dedi.

"EVLENDİRİLMEKTEN KORKUYORUM"

Erken evlendirilmekten korktuğunu söyleyen Hatice Avcı, "Babamla tartıştığım için, dershaneye verecek paramız da yoktu. Ben de o yüzden intihar etmeye kalkıştım. Babamla tartıştığım için ilk önce evlendireceğim dedi. Sonra evlendirmeyeceğim dedi. Yani yine de insan korkuyor. Herkes küçük yaşta evleniyor" şeklinde konuştu.

"KADER'İN KADERİ DE DEĞİŞECEK"

Ailede toplam 4 çocuk okula gidiyor. Hatice'den 2 yaş küçük olan kız kardeşi Kader ise mevsimlik işçi olarak çalışmaya gittiği için eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldığını belirtiyor. Tek isteğinin güzel bir evde yaşamak olduğunu söyleyen Kader, ablası Hatice gibi erken evliliğe karşı olduğunu fakat mecbur kaldığında evleneceğini söyledi. Okula gitmek istediğini söyleyen Kader Avcı, " Okula gitmek isterim ama halimizi görüyorsunuz. Mecbur olmasam okulu bırakmazdım. Erken evlenmeyi düşünmüyorum ama mecbur kalsam tabi evlenirim" dedi. Kader'in de yetkililerin eve gelmesiyle kaderi değişti. Genç kızın da ablası gibi okula yeniden yazdırılacağı belirtildi.

BELEDİYE HAREKETE GEÇTİ

Ailenin yaşadığı bu durum basına yansıyınca Eyyübiye Belediyesi de harekete geçti. Aileyi ziyaret eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Hatice'nin tüm okul masraflarının yanı sıra evin tadilatını da üstlendi. Çocuklara elbise ve oyuncak da veren Başkan Ekinci, " Malumunuz Eyyübiye ilçesi içerisinde, özellikle eğitim noktasında ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bizim gençlik merkezlerimizde 2 bine yakın üniversiteye hazırlanan öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin tabiki tüm giderlerini de karşılıyoruz. Hatice kızımız da okumak istiyor. O yeterki okumak istesin. Biz her türlü imkanı onlara sağlamaya hazırız. Bu yer de hakikaten yaşanılamaz bir durumda. Sosyal Yardım Müdürümüzü de talimat verdik. Buranın bakım ve onarımını da yapacaklar. İnsanca yaşanır bir hale getirecekler" şeklinde konuştu.

Anne Güzide Avcı, yetkililere teşekkür ederek, "Başkanımdan Allah razı olsun, çok çok sağ olasın. Durumumuzu görüyorsunuz, maddi durumumuz yok. Sabahtan akşama kadar bir lira, iki lira ile okula gidiyorlar. alışan kimsemiz yok. Zaten iş olsa oğlum alışır. Allah sizi başımızdan eksik etmesin" ifadelerine yer verdi.

Başkan Ekinci, gençlik merkezi yetkililerini de arayarak Hatice'nin eğitimi konusunda her türlü çalışmanın yapılması talimatını verdi.