İzmir'in Karşıyaka ilçesinde meydana gelen olayda, Serdar U. adlı kişi (46), iddialara göre, evinin balkonuna yanıcı bir madde dökerek ateşe verdi. Üçüncü kattaki evin balkonunda başlayan yangın hızla büyüyerek 4. ve 5. kattaki evlere de sıçradı. 5. kattaki evde yaşayan 4 kişilik aile mahsur kaldı. Olayda 4 kişi dumandan etkilenerek, bir kişi ise elinden yanarak yaralandı. Evini ateşe vererek yangını çıkardığı ve bir süredir psikolojik tedavi gördüğü iddia edilen Serdar U. gözaltına alındı.
 
Olay, Karşıyaka ilçesi 1850 sokak numara 13'te bulunan 'Kardeş Apartmanı'nda sabaha karşı saat 05.30 sıralarında meydana geldi. 5 katlı apartmanın 3. katında annesi Zişan U. (84) ile birlikte yaşayan ve bir süredir psikolojik tedavi gördüğü ileri sürülen Serdar U., evinin balkonuna çıktı. İddialara göre Serdar U., balkonda gürültü yapınca komşuları durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri Serdar U.'yu uyararak bölgeden ayrıldı.
 
'POLİS GİDİNCE EVİNİ YAKTI' İDDİASI
İddialara göre, polis ekibinin olay yerinden ayrılmasının ardından Serdar U., 'evi yakacağım' diye bağırdıktan sonra evlerinin balkonuna yanıcı bir madde dökerek çakmağı çaktı. Balkonda başlayan yangın kısa sürede büyüyerek dördüncü ve beşinci katlara sıçradı. Serdar U. ve annesi Zişan U. ise yangın çıkmasının hemen ardından sokağa indi. Uyudukları sırada gürültü ve yoğun duman nedeniyle yataklarından fırlayan dördüncü kat sakinleri son anda kendilerini dışarı atarak canlarını kurtardı. Çevre sakinlerinin durumu bildirmesi üzerine bölgeye kısa sürede itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Beşinci kattaki evlerinde mahsur kalan Sevil ailesi, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından güçlükle binadan tahliye edildi. Evlerinde mahsur kalan Mürşide Sevil (49) eşi Özkan Sevil (55) oğulları Erkan Sevil (27) ve kızları Emel Sevil (24) itfaiye ve sağlık görevlileri tarafından binadan çıkarıldı. Dumandan etkilenen Sevil ailesi fertleri ambulanslarla Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yangında ayrıca alevleri görerek duruma müdahale etmek isteyen Engin Sarı da kolundan hafif şekilde yaralandı. Sarı'ya olay yerindeki ambulansta müdahale edildi. Olayda yaralanan 5 kişinin de hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
 
Polis, olay sonrası yangını çıkardığı iddia edilen Serdar U.'yu gözaltına aldı. Karşıyaka Polis Merkezi'ne götürülen Serdar U.'nun buradaki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedileceği öğrenildi.