İlk kadın savaş fotoğrafçılarından Semiha Es (99), vasiyetini açıklayarak, tek varlığı olan evini 21 yıllık kapıcısına bıraktığını duyurdu.

Fotoğraf ustası eşi Hikmet Es'in ölümünün ardından Beşiktaş'taki evinde tek başına yaşayan ilk kadın savaş fotoğrafçılarından Semiha Es (99), yıllarca kendisine bakan kapıcısının iyi niyetini karşılıksız bırakmadı. Semiha Es, ölümünün ardından tek mal varlığı olan evinin, kapıcısı Gazi Doğangüneş'e verilmesini vasiyet etti. 1990 yılından bu yana Semiha Es'in oturduğu apartmanın kapıcılığını yapan Gazi Doğangüneş, "İlk geldiğim zamanlarda kendisi bana çok yardımcı oldu. Şimdi de ben kendisine bakıyorum.

İlk geldiğimiz zamanlar kendi işini kendisi görüyordu. Ancak son yıllarda kendi bakımını yapamaz hale geldi. Ben ve eşim, karşılık beklemeden bakımını yaptık" dedi. Hiçbir karşılık beklemediğinin altını çizen Doğangüneş, "Kendisi 'Bana karşılıksız bakıyorsunuz. Bir evim var. Onu da size bırakacağım' dedi. 'Bana bir şey olduğu zaman benim evim sizin olsun' dedi. Vasiyetname yapmamızı istedi. Hatta bana kendisi akıl verdi. 'Noter aracılığıyla yapalım' dedi.

'Kanuni yollardan olmazsa bir şey talep edemezsin' dedi. Yeğenlerine söyledi. Avukatının bilgisi dahilinde yapıldı. O zaman kimse karşı çıkmadı. Aradan 4-5 yıl geçti ancak yeğeni vasi tayini için mahkemeye verdi. Semiha Hanım da buna karşı çıktı, 'akıl sağlığım yerinde' diyerek gazetecilere haber vermemi istedi. 22 Şubat'ta vasi tayini için mahkeme yapılacak. Ben kendisinden bir şey istemedim. Hiçbir zaman da söz etmedim. Yeğenlerinin evi kötü olsa ben bunu kabul etmem ve evi yeğenlerine veririm" diye konuştu.

Hasta yatağında konuşan Semiha Es ise, "Gazi'ye çok şey borçluyum. Çok doğru ve iyi bir insan. Kimse bana böyle bakamazdı. Ben çok zor bir kadınım. Kimse benimle ilgilenemezdi. Bana yaptığı hizmetlerinden dolayı evi kendisine bırakmak istiyorum. Kardeşimin çocukları var. Benimle şimdiye kadar ilgilenmediler. Zengin bir insan değilim. Sadece bir evim var" ifadelerini kullandı.

İlk kadın harp fotoğrafçısı olduğunu da belirten ES, Uzun süre Vietnam'da kaldığını söyledi.