1.5 saat sonra okuldan gelen evin kızı, eli bıçaklı adamla karşılaşınca bayıldı. Cep telefonu ile 5 TL gasp edip kaçan Özdemir"in 20 yıl hapsi istendi.

ESKİŞEHİR"de 5 Aralık 2008"de hırsızlık için girdiği evde bir şey bulamayan Burhan Özdemir (23), 1.5 saat ev sahibinin gelmesini bekledi. Okuldan dönen Arzu Karabulut"un (18) cep telefonu ile 5 TL parasını gasp edip kaçan Özdemir bir gün sonra yakalandı. Dün 20 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanan Özdemir kendisini savunurken, "Benim amacım gasp yapmak değildi. Eve hırsızlık amacıyla girmiştim. Arzu beni görünce bayıldı. Kendisini ayılttım. Cep telefonunu ve 5 TL parasını aldım" dedi. Arzu Karabulut ise yaşadığı dehşet dakikalarını şöyle anlattı:

Kuşun kafasını koparırım

"Eve girdiğimde tanımadığım bir kişiyle karşılaşınca, korkup, baygınlık geçirdim. Ancak bilincim yerindeydi. Elinde bıçak olan sanık cep telefonumu ve cüzdanımdaki 5 TL"yi aldı. Kafesteki kuşumu da eline aldı ve kafasını koparacağını söyledi. Daha önce birinin gırtlağını kestiğini, olayları anlatmam halinde beni de keseceğini söyledi. Daha sonra kuşu bana verdi ve oje ile evin duvarına "Seni öldüreceğim" diye yazdı. Evin telefon kablosunu kopartıp dışarı çıktı. Şikáyetçiyim." Eskişehir 2"nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Özdemir"in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.


MİLLİYET