Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Giresun, Artvin, Zonguldak ve Bartın yörelerinde meydana gelen sel felaketlerine birçok esnaf ve sanatkarın zarara uğradığını belirterek, afet bölgelerinde sınırlı olmak üzere zarara uğrayan esnaf ve sanatkarın SSK ve kredi borçlarının ertelenmesini istedi.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, ekonomik koşulları altında ezilen ve ayakta durmaya çalışan esnaf ve sanatkar için son sel felaketinin gerçekten de bir yıkım olduğunu belirtti.

Giresun, Artvin, Zonguldak ve Bartın yörelerinde meydana gelen sel felaketlerinde birçok esnaf ve sanatkarın zarara uğradığının altını çizen Palandöken, şunları kaydetti:

''Zarar görenlerin rahat bir nefes alması bağlamında afet bölgelerinde sınırlı olmak üzere zarara uğrayan esnafın ve sanatkarın SSK ve kredi borçlarının ertelenmesini, devletçe yapılan afet yardımlarının da zaman geçirilmeksizin felaketzedelere ulaştırılmasını talep ediyoruz.

Sel felaketine maruz kalan yörelerle sınırlı talebimizin karşılanmasını bekliyor, böylesi felaketlerde toplumsal dayanışmanın örneğini oluşturacak olan bu önlemlerin biran evvel yürürlüğe konulmasını diliyoruz.''