Olay, merkez Seyhan ilçesinin Reşatbey Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri, Reşatbey Mahallesi'nde iki erkeğin eşlerini aynı evde fuhuşa sürüklediği ihbarı üzerine harekete geçti.
Polis, ihbar üzerine şahıslari ve evi takibe başladı. Polis, eve müşteri geldiği sırada operasyon için düğmeye bastı. Eve giren ekipler, bir odada para karşılığında erkeklerle birlikte olan Emine C.'yi (22) uygunsuz halde buldu. Bu sırada içeride bulunan iki erkeğin ilk önce müşteri oldugunu düşünen polis, kimlik kontrolü yaptı. Polis, kimlik kontrolü yaptığı Ferhat D.'nin (27) Zübeyde D.'nin (47), Mustafa C.'nin (23) de Emine C.'nin eii olduğunu öğrenince hayrete düştü.
Zübeyde D.'nin evini fuhuş için kullandığı, erkeklerle 80 TL'ye anlaşan Emine C.'den evi kullanma parası olarak 30 TL aldığı öğrenildi. Kocaları aynı evde başka bir odada beklerken eşlerinin fuhuş yaptığı belirlendi. Öte yandan polis, evde yaptığı aramada bir adet kalem kamera buldu, ancak bir kayda rastlanmadı.
Gözaltına alınan ikisi kadın dört kişinin çesitli suçlardan kayıtlarının olduğu öğrenildi. Emniyette ifadesi alınan Emine C. serbest bırakıldı.
İfadelerinin alınmasının ardından üç kişi, "Fuhuşa aracılık ve yer temin etmek" suçundan adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında eşlerine para karşılığı fuhus yaptıran şahıslar basın mensuplarını görüntü almaması için tehdit etti.