Ünlü milyarder dün, eşinin cesedinin yasal ve saygın şekilde gömülmesini engellemekten Batı Londra Magistrates Mahkemesi’nde hakim önüne çıktı.

İngiltere’nin en zengin kadınlarından biri olarak tanınan Eva Rausing’in son olarak 3 Mayıs’ta sağ olarak görüldüğü ve cesedinin o tarihten beri 50 odalı malikanede saklandığının sanıldığı bildirildi. Süt ve meyve suları için ambalaj üreten dünyaca ünlü 5.4 milyar dolarlık Tetra Pak’ın veliahtının, ölen eşinin cesedini iki ay boyunca milyonlarca dolarlık malikanesinde çanta ve elbiselerin altında sakladığı anlaşıldı.

48 yaşındaki ABD vatandaşı Eva Rausing, çiftin Londra'nın en gözde semtlerinden Belgravia'daki evinde, 9 Temmuz'da ölü bulunmuştu.

Rausing'in cesedi, eşi Hans Kristian Rausing'in 'alkol ve uyuşturucu etkisindeyken araç kullanma' suçundan gözaltına alınması sırasında tesadüfen ortaya çıktı.

Gözaltına alındığında önce bir süre tıbbi gözetim altında tutulan Rausing bugün mahkeme önüne çıkarılacak.

Polis kayıtlarına göre Eva Rausing'in ölüm nedeni "belirsiz". Geçen hafta yapılan bir otopside, ölüm nedeni kesin olarak anlaşılamadı.

Kaplamalı içecek kartonları üreten Tetra Pak şirketi ile büyük bir servet sahibi olan Rausing ailesinin oğlu Hans Kristian, eşi ile 1990'larda bir uyuşturucu rehabilitasyon kliniğinde tanışmıştı.

Çiftin hepsi 18 yaşın altında dört çocuğu vardı.

Uyuşturucu ile mücadele vakıflarına cömert yardımları ile tanınan Rausing çiftinin kendi bağımlılıklarını ise tamamen aşamadığı biliniyordu.