Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde askeri konvoya düzenlenen saldırıda şehit olan bir astsubay ile 4 uzman çavuş memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Uzman Çavuş İbrahim Yıldız, memleketi Yozgat'ın Yerköy ilçesinde, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı törenle uğurlandı. Kadın subayların tören boyunca elinden tuttuğu şehidin annesi Sema Yıldız, gelenleri "Ağlamayın" diye uyardı. Kayseri Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran da törende gözyaşlarını tutamadı. Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı Kuzhayat köyünde toprağa verilen Uzman Çavuş Soner Özdemir'in annesi Ayşe Özdemir, "Allah'ım oğluma Peygamber sancağının altında yer ver" diye dua ederken, kız kardeşi Arzu Özdemir ise, "Kardeşim kınalı Soner oldu, biz onu Peygamberimizin yanına uğurladık. Bunlar Kürt değil benim tanıdığım Kürtler böyle olmaz" diye tepki gösterdi. Kardeşi Ergül Özdemir ise ağabeyinin üniformasıyla törene katıldı. Piyade uzman onbaşı Mehmet Suay'da Hatay'ın İskenderun ilçesinde toprağa verildi. Henüz 3 aylık hamile olan şehit eşi Berivan Suay, "Beni bırakıp nerelere gidiyorsun. Beni de birlikte mezara koyun" diye ağladığı eşiyle, künyesini boynuna takıp, tabunu öperek vedalaştı.

BALIKESİR'DE ŞEHİDİ BİNLER UĞURLADI
Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde toprağa verilen Uzman Çavuş İsmail Zengin'i binler yolcu etti. Şehidin fotoğrafına sarılarak gözyaşı döken şehidin annesi Aynur Zengin, kız kardeşi Pınar Zengin ile nişanlısı Makbule Kartepe'yi yakınları teskin etmeye çalıştı. Şehidin annesi, kız kardeşi ve nişanlısı tören sırasında ağıt yaktı.

7 AYLIK HAMİLE
Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde toprağa verilen Astsubay Hüseyin Çetin'in hamile eşi tabutun başından ayrılmadı. Elini önce karnına, sonra tabuta süren Hayrünissa Çetin, eşine veda etti.