Sıdıka Kurak"ın alkollü olduğu anlaşılırken, komşuları başkomiser ve eşinin 2 yıldır sürekli tartıştığını, zaman zaman da kavga ettiğini söyledi

Kilis, Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Mahallesi"nde önceki gece saat 22.30 sıralarında meydana gelen olayda, 2 çocuk annesi Sıdıka Kurak, şiddetli geçimsizlik nedeniyle tartıştığı eşi Hüseyin Kurak"ı kendi tabancasıyla vurdu. Silah seslerini duyan apartman sakinleri polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri, içeridekilere kapıyı açmalarını söyledi. Evdeki Sıdıka Kurak, polislere kapıyı eşinin kilitlediğini ve anahtarı da sakladığını belirterek, “Eşimi kendi silahıyla öldürdüm, kapıyı kırın” dedi. Bunun üzerine daire kapısını kırıp içeri giren polisler, meslektaşları Kurak"ı çocuk odasındaki yatak ile elbise dolabı arasında cansız bir şekilde buldu. Şoka giren Sıdıka Kurak ise ambulansla Kilis Devlet Hastanesi"ne götürüldü.

2.21 promil alkollü çıktı

Yapılan kontrollerde Sıdıka Kurak"ın 2.21 promil alkollü olduğu belirlendi. Sıdıka Kurak, daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü"ne götürülerek gözaltına alındı. Olaydan sonra İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, müdür yardımcıları ve şube müdürleri eve gelerek bilgi aldı. Olay yerinde yapılan incelemede 7 boş kovan bulundu. Çiftin komşuları, Asayiş Şube Müdürlüğü"nde 2 yıl Cinayet Büro Amirliği görevini yürüttükten sonra 6 ay önce Musabeyli İlçe Emniyet Amiri olarak atanan Hüseyin Kurak ile eşinin sürekli tartıştığını, zaman zaman da kavga ettiklerini söyledi. İl Emniyet Müdürlüğü"nden yapılan açıklamada da, aile içi geçimsizlik sonucu meydana gelen karşılıklı tartışma sonrası, Sıdıka Kurak"ın eşi Hüseyin Kurak"a beylik tabancasıyla ateş ettiği, başkomiserin olay yerinde öldüğü belirtildi. Başkomiserin cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu"na götürüldü. Çiftin cinayet sırasında evde bulunan 6 ve 7 yaşlarındaki 2 çocuğu, Hüseyin Kurak"ın ailesine teslim edildi.

Vatan