Kamuoyunda infial yaratan, Batuhan Bayındır (20) ile Yunus Emre Erzen’in (24) hayatını kaybettiği, Yusuf Erzen’in (21) de yaralandığı olayın faillerinden Murat Özer önceki gün gözaltına alınmıştı. Dün de ilk olarak saldırganlardan Servet Özer yakalandı. Ardından ise şüphelilerin kaçmasına ve saklanmasına yardım ettiği öne sürülen Hüsamettin Ahmetoğlu, Vedat Erkin, Erdal Adıyaman ve Ercan Topçu gözaltına alındı.
Korkunç saldırının ardından yapılan çalışmalarda Murat Özer ve Servet Özer kısa sürede yakalandı. Saldırıyla ilgili aranan Tarık Özer ve Azat Özer de dün yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. Şüpheliler ile birlikte onlara kaçmalarında yardım ettiği öne sürülen 5 kişi de gözaltına alındı. Toplam gözaltı sayısı 9'a yükseldi.
MURAT ÖZER TUTUKLANDI
Ayağından yaralı olarak gözaltına alınan Murat Özer emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah geniş güvenlik önlemleri alınarak Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.
Murat Özer, savcılık ifadesinin ardından 'Nitelikli kasten öldürme' suçundan tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Şüpheli Özer, hakimlikçe tutuklandı.
Gözaltına alınan 42 yaşındaki Tarık Özer'in 1, 37 yaşındaki kardeşi Servet Özer'in 9, 39 yaşındaki Murat Özer'in ise 3 adet kaydının olduğu öğrenilirken 18 yaşındaki Azat Özer'in ise poliste kaydının olmadığı öğrenildi.
İLK İFADE ORTAYA ÇIKTI
Milliyet'te yer alan habere göre; saldırıda silahla 2 genci öldürüp bir genci yaralayan Tarık Özer, emniyetteki ifadesinde pişman olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Türkcan Erzen WhatsApp’tan yaptığı paylaşımlarla beni çevreme karşı küçük düşürdü. Yaptığı durum paylaşımına sinirlenip konuşmak üzere adrese gittim. Niyetim konuşmaktı, dükkanda bulunan oğlundan babasını aramasını istedik ama o karşı çıkınca olay bir anda istemediğimiz boyuta ulaştı. Pişmanım, böyle olmasını istemezdim.”
"OLAY KONTROLDEN ÇIKTI"
Ağabeyleri Tarık Özer’den önce yakalanan Murat Özer “Türkcan Erzen’in bize 700 bin lira borcu vardı. Onun için gitmiştik, bir anda olay kontrolden çıktı” derken Servet Özer’in ise kardeşi Murat Özer’le benzer ifadeyi verdiği ancak alacakları olarak ileri sürdükleri paranın miktarını 500 bin lira olarak belirttiği öğrenildi.