MERSİN'in Tarsus ilçesinde, Jandarma ekiplerinin yaptığı bir operasyonda, "kavurmalık et" imalatı yapılan depo şeklindeki bir işyerinde 1 ton ağırlığında kaçak kesilmiş at ve eşek eti ele geçirildi.


Tarsus İlçe Jandarma ekipleri, bazı şahısların çevreden topladıkları at ve eşekleri kestiklerini ve küçük baş hayvanların etiyle de karıştırdıktan sonra kavurma yaparak el altından piyasaya sürdüklerini belirledi.


İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Belediye veterinerlerini de yanlarına alan jandarma ekipleri, Şahin Mahallesi'nde ikamet eden 39 yaşındaki B.F.'ye ait bir eve baskın düzenledi. Evde yapılan aramalarda, 2 adet derin dondurucu içerisinde kesilmiş vaziyette yaklaşık 1 ton kadar kemiksiz at ve eşek eti, kavurma imalatında kullanılmak üzere hazırlanmış bol miktarda teneke, ambalaj ve kazanlar ile 1 adet kantar, 3 adet bıçak ele geçirildi.


Yaklaşık 1 ton ağırlığındaki sağlıksız at ve eşek eti, Tarsus Belediyesi Veterinerliği'ne teslim edilirken ev sahibi B.F. gözaltına alındı.


Jandarmada verdiği ifadesinde, kendisine ait olan depoyu Mersin'de yaşayan ve soyadını bilmediği "Hasan" isimli 1 kişiye kiraladığını belirten zanlı, at ve eşek etleriyle ilgisinin bulunmadığını ileri sürdü.


Etler, veteriner gözetiminde zabıta ekiplerince imha edilirken olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.


DHA