CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın Kars"ta konuşmasında heykele "ucube" demesinden sonra yaptığı açıklamayla Başbakanla ters düşen Kültür ve Turizim Bakanı Ertuğrul Günay"a, bundan sonra "Ertuğrul Günaydın" diyeceğini söyledi.

Muğla ve ilçelerinde ziyaretlerde bulunmak ve Yatağan"daki deve güreşlerini izlemek üzere Milas"a gelen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, basın toplantısı düzenledi. Milas Han Otel"deki kahvaltılı basın toplantısına, CHP İlçe Başkanı Suat Özcan, CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Milas Belediye Başkanı CHP"li Muhammet Tokat ve yaklaşık 60 partili katıldı. Muharrem İnce, konuşmasına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında "ucube talihsizliği" yaşandığını söyledi. Ertuğrul Günay bir zamanlar CHP"deyken, kendisinin de Yalova il başkanı olduğunu hatırlatan Muharrem İnce, şunları söyledi:

"Onu destekleyen üç il başkanından biri bendim. Günay"ın son düştüğü durumu gördükçe keşke CHP"de siyaset yapsaydı, muhalefet olsaydı, ben de onu destekleyen milletvekili olmayan birisi olsaydım. Yani keşke bu duruma düşmeseydi. Toplumun, 70 milyonun önünde başbakan onu bu kadar kötü duruma düşürmeseydi. Ben ona artık Ertuğrul Günay demeyeceğim, Ertuğrul Günaydın diyeceğim. Belki anlamıştır diye."

Cevizin kabuğunu kırmayanların içindeki cevizi göremeyeceğini ifade eden İnce, "Bu ülkedeki dönek solculara, şarlatanlara, liboşlara, Ak Parti"yi sekiz yıldır demokratmış gibi göstermek isteyenlere, o anlı şanlı beli plastikten yapılmış köşe yazarlarına, hepsine sesleniyorum. Gerçek yüzlerini şimdi görüyor musunuz? Yani açık açık "Ben heykele ucube dedim" diyor. "Tıksırıncaya kadar için" diyor. İşte bunlar gerçek yüzlerini göstermeye başladılar. Bu nedenle artık sizin gibi dönek solculara ihtiyaçları yok" dedi.

ANAYASA MAHKEMESİ, AK PARTİYİ KORUMA KONSEYİ OLACAK

Anayasa değişikliği için 12 Eylül"de yapılan referandum konusuna da değinen İnce, "12 Eylül"de bir referandum yaşadık. "12 Eylül"den hesap soracağız" dediler. Sordular mı? Kenan Evren"e zam yaptılar. Özürlülere ve şehit ailelerine, çocuklara, yaşlılara, pozitif ayrımcılık gelecekti, geldi mi?" diye sordu.

Meydanlarda referandumun iki hedefi olduğunu, bunun birinin Anayasa Mahkemesi diğerinin de Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu olduğunu söylediklerini kaydeden Muharrem İnce, "İşte HSYK bitti orayı hallettiler. Şimdi, sırada Anayasa Mahkemesi var. Önümüzdeki günlerde Anayasa Mahkemesi ile ilgili Meclis"e getirecekleri tasarıda, mahkeme üyelerinin yemin metninden Türk ve Millet sözcükleri çıkarılıyor. Mahkeme başkanına hizmet alımı yoluyla parasal limitlere tabi olmadan yerli ve yabancı uzman çalıştırma yetkisi veriliyor. Yani limit yok. Bütün idari kadroda çalışanların görevlerine son veriliyor. Başkan süper yetkili olacak. Bu tasarı yasalaşırsa burası Anayasa Mahkemesi olmayacak, AKP"yi koruma konseyi olacak. Türkiye ne yazık ki kuşatıldı ve susturuldu" diye konuştu.

AĞLAYARAK, AĞLAYA AĞLAYA GİDECEKLER

Muharrem İnce, toplumun ve kurumların büyük bölümünün baskı altına alındığını belirterek, "İşadamları vergi silahı, medya RTÜK, üniversiteler YÖK, öğrenciler cop, işçiler biber gazı, memurlar sürgün tehditi ile susturuldu" dedi. Türkiye"de susmayan direnen tek kale olarak CHP"nin kaldığını belirten İnce, "Bu nedenle çok daha güçlü olmalıyız. Bu ülkenin kuruluşunda vardık, kurtuluşunda da biz olacağız. Çünkü bunların yaptıkları artık zalimlik boyutunu aşmıştır. Ama hiç merak etmeyin ağlayarak geldiler ağlaya ağlaya gidecekler" dedi.

Sözleri sık sık CHP"lilerin alkışları ile kesilen İnce, "Bu yıl seçim sloganımız şu: 2011 Haziran, Recep Beyin Hali Perişan" dedi. Siyasi partileri paraya benzeten İnce, "Işığa tutacaksın içerisinde Atatürk varsa gerçektir, Atatürk yoksa sahtedir" diye konuştu.

MİLASSPOR TARAFTARI

Basın toplantısının ardından Milas çarşısını gezen ve esnafla sohbet eden İnce"ye, Yeni Milasspor"un "Şeker Amigo" lakaplı taraftarı İbrahim Alır, mor beyaz atkı hediye etti. İnce atkıyı boynuna takarak, "Artık Milasspor"un fanatik taraftarıyım" dedi.

AMPULÜ PATLAT DA GEL

Ardından CHP İlçe örgütünü ziyaret eden İnce"ye Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve İlçe Başkanı Suat Özcan tarafından içerisinde bal, kekik, adaçayı, nane, ceviz, badem olan koli hediye edildi. İlçe binasından ayrılışı sırasında vatandaşların alkışlarla uğurladığı İnce, "Bu milletin parasını, malını mülkünü satanlara, muhalefete çamur atanlara, adaletten kaçanlara, Haziran"da bunun hesabını soracağız. Partimizin sloganı ise, mutlu birey, mutlu aile, mutlu toplumdur. Benim sloganım ise şu: Eski partini bırak da gel, Okunmuş mektupları yak da gel, Türkiye ne halde bak da gel, Ampulü patlat da gel, Altıoku yakana tak da gel" dedi.