Levent Ersöz"ün avukatı Ali Rıza Dizdar iddialara karşı VATAN"a konuştu. Ersöz çiftinin boşanmasının nedenini geçimsizlik olduğunu söyleyen Dizdar konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: ”Fulya Ersöz, psikiyatri kliğinde tedavi görüyor. Anne babasının ayrılacağını duyduğu zaman depresyona girmiş. Herkese mektup yazıyor. Açıklamada bulunuyor. Karı kocanın senelerdir aralarının açık olduğunu biliyorum. Levent Ersöz yerinden kalkamadığı ve yürüyemediği halde "Bu şartlarda da bana baktı ama artık onunla yaşayamayacağım" şeklindeki açıklamalarını biliyorum.

“Benim kızım rahatsız”

Avukat Dizdar, Levent Ersöz"ün Ulviye Salamov ile aşk yaşadıklarına ilişkin iddialara ise şu cevabı verdi: “Levent Ersöz"le konuştum, Ulviye Salamov"un sadece iş arkadaşını olduğunu söylüyor. Bu haberler üzerinde durmuyor. Benim kızım rahatsız. Her şeyi söyleyebilir diyor. Benim eşimle aramda yıllardır geçimsizlik vardır diyor.”

Dizdar müvekkilinin yorumunu ise şöyle aktardı: “Ersöz"e "Bu boşanmayı tahliyeden sonraya bırakamaz mıydınız? Siz istihbaratçısınız neden böyle bir stratejik hata yaptınız ve gazetelere malzeme oldunuz?" diye sordum. Bana karışık olarak "Artık çekemiyorum yukarıda Allah var. Bu kadın bana baktı kahrımı çekti ama benim için artık tahammül edilir gibi değil, karşılıklı anlaştık. Boşanıyoruz" dedi.”