Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Sağlık Bakanlığınca düzenlenen görevde yükselme sınavına ortaokul mezunlarının başvurularının da kabul edilmesi gerektiğini belirterek, ''18 Nisan 1999 yılında görevde olan ortaokul mezunu çalışanların başvurularının reddedilmesinin yönetmeliklere aykırı olduğunu'' ifade etti.

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Erözgün, Sağlık Bakanlığı görevde yükselme sınavları başvurularında ''bazı illerde ortaokul mezunlarının başvurularının alınmadığı'' iddiaları üzerine yazılı açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'nde, ortaokul mezunlarının ''bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, veznedar, ambar memuru, santral memuru, memur, daktilograf ve şoför'' kadrolarına atanabileceğinin hüküm altına alındığını belirten Erözgün, buna rağmen bazı il yönetimlerinin başvuruları almadıklarını ve engellendiklerini iddia etti.

''18 Nisan 1999 yılında görevde olan Ortaokul mezunu çalışanların başvurularının reddedilmesinin yönetmeliklere aykırı olduğunu'' savunan Erözgün, ortaokul mezunlarının görevde yükselme sınavlarına katılmak için yaptıkları başvuruların kabul edilmesi gerektiğini ifade etti.

Erözgün, ''Sağlık Bakanlığının acil açıklama yapması ve uygulama bütünlüğü sağlamak için illere genelge göndermesi gerekmektedir. Çalışanlar huzursuzdur, haksızlık yapıldığı kanaati yaygınlaşmaktadır'' değerlendirmesinde bulundu.

A.A.