Buna göre polisin 14 ay önce başlattığı takip ile yurt dışına uyuşturucu gönderileceğinin anlaşılmasıyla harekete geçildi. Bayrampaşa'daki kuru gıda halindeki depolalara operasyon yapan polis bezelye kutularını açarak eroine ulaştı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü timlerinin yürüttüğü 3 ayrı operasyonun bilançosu açıklandı. İstanbul, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş, Antalya, Adana, Mersin, Tunceli, Hakkari, Ankara ve Kocaeli'yi kapsayan 10 ayrı ildeki operasyonların ilki 23 Mart 2012 günü İstanbul'daki 4 ilçede yapıldı. 142 kilogram esrarın ele geçirildiği ve sokak satıcılarını hedefleyen operasyonda 2 tabanca ile birlikte 17 kişi yakalandı. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan 12'si tutuklandı. 

Pendik'te yapılan diğer operasyon ise Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ile ortak yapıldı. Karşılıklı istihbarat paylaşımı ile harekete geçen narkotik polisi Diyarbakır'dan getirilen 518 kilogram Hint keneviri ele geçirildi. Y.F. isimli zanlı mahkemece tutuklandı.

Narkotik polisinin rekor operasyonu ise 30 Mart 2012 günü yapıldı. Üç ayrı grubu takibe alan polis, uyuşturucunun Avrupa'ya gönderileceğini belirleyerek harekete geçti. Bayrampaşa'daki sebze halini mercek altına alan polis, titiz bir takip ile operasyon yaptı. Depo olarak kullanılan iş yerlerinde yapılan aramada bezelye kutuları ile karşılaşıldı. 478 adet bezelye kutusu içinden bin 706 paket 851 kilo 851 gram eroin ele geçirdi. 5 tabanca ve 2 adet sahte nüfus cüzdanının ele geçirildiği operasyonda ayrıca 91 bin 785 TL, 22 bin 95 Euro, 25 bin 390 dolar, 2 bin 265 pound ve 14 lüks araca da el konuldu, 23 şüpheli gözaltına alındı.

Polisin incelemelerine göre gözaltına alınan kişilerin üzerine kayıtlı farklı şehirlerde çok sayıda gayrimenkul bulunduğu da belirlendi. Zanlılar bugün adliyeye sevk edildi.