Ermenistan medyasının haberine göre, İsviçre Dışişleri Bakanı Micheline Calmy-Rey, Ankara ve Erivan arasındaki müzakerelerin aktif bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Türkiye ile Ermenistan arasındaki protokollerin iki ülke dışişleri bakanları tarafından imzalanmasına kadar giden yaklaşık bir yıllık gizli görüşme sürecinin mimarı olan ve arabuluculuğunu yapan İsviçre yeniden devreye girdi.

Asbarez haber sitesinin bildirdiğine göre, Calmy-Rey, geçtiğimiz ekim ayında imzalanan protokollerin halen onaylanmaması ve sınırın açılmaması nedeniyle askıya alınan Erivan-Ankara yakınlaşma süreci çerçevesinde, Türkiye ile Ermenistan'ın müzakerelere aktif bir şekilde devam ettiğini belirtti.

News.am haber sitesi de Bern"de Ermenistan Meclis Başkanı Hovik Abramyan ile bir araya gelen Calmy-Rey'in ağzından, "İsviçre'nin iki tarafla yoğun görüşmeler yaptığını" bildirdi. Calm-Rey'in bu görüşmenin ardından, “İsviçre bu süreçte dönüm noktası oluşturacak bir ilerleme sağlamakta kararlıdır” diye konuştuğu belirtildi.

İsviçre Eyaletler Konseyi Başkanı Erika Forster-Vannini ise ülkesinin Türkiye ile Ermenistan arasında arabuluculuk rolünü sürdürmeye devam ettiğini belirtti.

hurriyet.com.tr