Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi’nde düzenlenen toplantıya CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, belediye başkanları,Antalya İl Genel Meclisi üyeleri, CHP’nin il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, toplantıya katılımın daha kalabalık olacağını ancak, Ramazan dolayısıyla partililerin başka programlarının olduğunu ve bir kısmının da yaylaya gittiğini ifade etti. Başkan Öztürk toplantının hayırlı olmasını diledi.

Toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Devrim Kök’te AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda yerel seçimlerin 13 Ekim 21013’te yapılması kararının alındığını ifade ederek; “Bana 2 gün önce bir yazı geldi. O yazıda AKP’nin MYK’sında 12 Ekim’de seçim olmasına dair bir mutabakat sağlandığı duyumunu aldık. Biliyorsunuz, Onlar orada MYK’larından geçen her şeyi kanunlaştırıyorlar Meclis’te” dedi.

Bu toplantıyı düzenlemelerinin sebebi, bu şartlar altında bir fikir alışverişi sağlamak olduğunu kaydeden Başkan Kök, “Ben daha çok, kendimin yapacağı konuşmadan ziyade, sizleri dinlemek istiyorum. AKP MYK’sından çıkan yerel seçim kararı gerçekleşirse hazırlıklı olmalıyız” dedi.

Ramazan’ın tamamlanmasından dolayı seçim atmosferine gireceklerini kaydeden Başkan Kök; “Yerel seçimler konusunda çok ciddi bilimsel çalışmalar yapmak mecburiyetindeyiz. Bunun içinde her yerde yaptığımız gibi Manavgat’ımız da da fikir alışverişinde bulunalım istedik. Ama o yol hartasını belirlemeden önce sizlerin görüşlerini ve düşüncelerini de almak istiyorum. Bu toplantının amacı aslında budur” diye konuştu.

Başkan Kök; yerel seçimler konusunda ilçe başkanlarının da katıldığı toplantıyla yol haritasını belirleyeceklerini ifade etti. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.