Ataman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçın başında  Bryant Dunston'un sakatlanmasından kötü etkilendiklerini kaydetti.
 
Aksiliklere rağmen iyi oynadıklarını aktaran Ataman, "Özellikle  kenardan gelen oyunculardan ciddi anlamda katkı aldık ama maçın sonunda uzun  rotasyonun çok daralması ve Sertaç'ın da faul problemine girmesiyle sıkıntı  çekmeye başladık. Gaziantep çok zor dış atışları sokmaya başlayınca maça ortak  oldu ama sonuçta kazandık. Ligde yolumuza devam ediyoruz." diye konuştu.
 
Markovic: "Her şeyi son çeyreğe bıraktık"
 
Gaziantep Basketbol Başantrenörü Nenad Markovic ise zoru  başardıklarını belirterek, "Maçın bir anında kazanamayacağız gibi göründü ama  maçı 2 sayılık serbest atışa kadar getirdik. Bu maç içerisinde çok zor gibi  görünüyordu. Anadolu Efes kadar tecrübeli oyuncuları bulunan ve birçok  şampiyonluk elde etmiş bir takıma karşı bütün maçı son periyottaki gibi oynamamız  gerekiyordu. Bence maçı ilk yarıda kaybettik. Ne yazıkki fark 15 olana kadar son  periyottaki gibi savunma yapmamız ve hücumda bu şekilde top çevirmemiz  gerektiğini anlayamadık. Her şeyi son çeyreğe bıraktık." ifadelerini kullandı.
 
Karşılaşmanın ilk 2 çeyreğinde 2 faul yaptıklarını ifade eden  Markovic, şunları söyledi:
 
"Bu kabul edilemez bir durumdu. Bu bizim aslında ne kadar çok yumuşak  savunma yaptığımızı gösterir. Bu tarz takımlara karşı yumuşak savunma yaparak  olmuyor. Sadece bir iki oyuncunun katkısıyla değil de tüm oyuncuların katkısıyla  başarabiliriz. Topu çok iyi çevirmeliyiz, çok iyi savunma yapmalıyız. Bunu  yapamayınca da maalesef mağlubiyet kaçınılmaz oluyor. Benim hayal kırıklıklarım  maçı kaybettiğimiz için değil, ilk yarıdaki çok kötü oyunumuzdan dolayıdır. Ancak  maçı geri çevirdikleri için kendi oyuncularımla gurur duyuyorum. Bu eforu  sağladık ve çok büyük bir karakter gösterdik."