İngiliz bilim adamlarının geçen hafta ereksiyon sorunlarına çare olan ilaçların “duyma bozuklukları”na yol açabileceğini söylemesinin ardından uzmanlar, bu ilaçların dışında ereksiyon sağlayan alternatif yolların arayışına giriştiler. 60 yaş üstü erkeklerin yüzde 65’inin ve 40 yaş üstü erkeklerin de yüzde 40’ının ereksiyonu arttırıcı ilaçlar kullandığı İngiltere’de, Daily Mail Gazetesi, bilim adamlarına sordu ve ereksiyonu arttıran çözümleri, uzmanların bakışıyla 10 üzerinden puanlandırdı.
 
VİRİDAL DUO İĞNELERİ: Cinsel bölgeye enjekte edilen bu ilaç, kanın cinsel bölgeden ayrılmasını geciktirip, ereksiyonu sağlıyor. (10 üzerinden 6) 
 
BİTKİSEL ÇÖZÜMLER: Örneğin “Golden Ginseng”. Fareler üzerinde yapılan deneylerde testosteron seviyesini yükselttiği ortaya çıktı. Fakat Londra Üniversitesi uzmanlarından David Colquhon, yapılan bu tür araştırmaların gereksiz olduğunu, erkeklerin fare olmadığını söyledi. (10 üzerinden 2) 
 
TESTOSTERON JELLERİ: Libidosu düşük ve ereksiyon bozuklukları olan erkeklerde ve andropoz dönemlerinde kullanılan jeller. Etkili ama prostat kanseri riski var. (10 üzerinden 7.5) 
 
EREKSİYON ALETLERİ: İlaç alamayan erkekler için ideal ama az etkili. (10 üzerinden 4-5) 
 
CERRAHİ YÖNTEMLER: Ciddi durumlarda başvuruluyor ve etkili. (10 üzerinden 8) 
 
REÇETELİ İLAÇLAR: (10 üzerinden 8)