Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Kongresi'ne katılmak üzere Bolu'ya geldi.

Kongrenin yapıldığı salona girmeden önce salon önündeki kalabalığa seslenen Erdoğan Afrin operasyonunda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3300'e yükseldiğini söyledi.

İşte Erdoğan'ın il kongresinde yaptığı konuşmadan satır başları:

15 yıllık iktidarımız başka şeylere değil milletimizle birlikte hakkın ve haklının yanından saf tutmaya borçluyuz.

Son 4-5 yıl hepimiz için çok zor geçti.

İnlerine gireceğiz dedik. Ne oldu? Girdik. Kaçacak delik arar hale geldiler. Kimileri Pensilvanya'ya kaçtı. Kimileri Avrupa'ya kaçtı. Onlar kaçacak biz kovalayacağız.

Sokakların terörize edilmesinden mahallenin çukurlarla kesilip işgaline kadar emsali görülmemiş yöntemlerle karşılaştık. Hiç kimsenin bir yandan ibadetle meşgul görünürken diğer yandan ihanetin içine düşebileceğine asla ihtimal vermedik. Düşünün 251 şehit verdik. Allah şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize şifalar lütfetsin.

Ülkemizi ve milletimizi esir etmek, bayrağımızı indirmek için başlayan saldırıları boşa çıkarır çıkartmaz hemen başka tehdit başımıza musallat edildi. Bir terör koridoru oluşturmak isteyenler, gerçekten niyetlerini ifşa ettiler. Bunun üzerine hemen kararlı bir şekilde harekete geçtik. Kimsenin ummadığı operasyonları başlattık.

Bölgede uygulanmaya çalışılan plan bizi işbirliği yaptığımız güçleri gözden geçirmeye mecbur bıraktı. Bize söylenen sözlere değil, sahadaki eylemlere göre yeniden belirledik.

İşte içinde bulunduğumuz NATO. Biz bu NATO'nun en güçlü üyesiyiz. Yeri geldi Somali'de olduk, Balkanlar'da oldu. Peki bütün buralarda biz yer alırken, şu anda Suriye'de bu olaylar yaşanırken ey NATO sen ne zaman olacak da bizim yanımızda gelip yer alacaksın? Peki sen ne zaman ortaya çıkacaksın? Devamlı ben bunları mı söyleyeceğim? Ama maalesef şu ana kadar hala olumlu bir ses, söz yok.