AK Parti Aydın il teşkilatının düzenlediği Ramazan ayı programı kapsamında Aydın’ın Kuyucak ilçesini ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Türkiye ve dünya gündemini değerlendirdi. Partililerin sorularını da cevaplayan Milletvekili Mehmet Erdem, her geçen gün yıldız parlayan Türkiye’nin savaşa sürüklenmek istendiğini ancak oyuna gelmeyeceklerini belirtti.

Yoğun bir katılımın olduğu toplantının açılışında konuşan Kuyucak İlçe başkanı Ali Çevik, Ak Parti İlçe teşkilatı olarak yerel seçimlere hazırlandıklarını ve hedeflerinin Belediye başkanlığını kazanmak olduğu belirterek, tüm partilileri birlik ve beraberlik içinde çalışmaya çağırdı.

Konuşmasında yerel ve genel gündemi değerlendiren, tarım ve hayvancılıkla ilgili sorunlara değinene AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, bölgede etkili olan şap hastalığı, saman fiyatlarında yaşanan sıkıntıların çözümü için mücadele ettiklerini söyledi.

Aşırı sıcak ve ramazan ayı olmasına rağmen vatandaşların ve partililerin ilgisinden memnun olan Milletvekili Erdem, globalleşen dünyada artık herkesin her şeyden haberdar olduğunu belirterek vatandaşlarla genel ve yerel gündemi değerlendirdi. Türkiye’nin asırlardır zor bir coğrafyada yer aldığını ve Mezopotamya’da tarihten bu yana din ve ekonomik savaşların sürdüğünü kaydeden Erdem, “ Bugün dünyanın geldiği noktaya baktığınızda ciddi zorluklar var. Petrolden sonra su problemi olacağı için bununla birlikte gıda sorunu yaşanacağı için dünya devletleri ve süper güçler bu mücadeleyi daha şiddetli sürdürüyor. Ortadoğu ve Kafkaslar’da petrol nedeniyle daha şiddetli mücadele var. Türkiye konumu nedeniyle daha önemli bir mücadelenin içinde. Türkiye Cumhuriyeti Devleti eski potansiyelini tekrar harekete geçirmiştir. Kendi tankımızı kendi füzemizi yapmaya çalışıyoruz. Bugün ecdadımız Osmanlı’nın sahip olduğu o gücüne sahip olsaydık, çevremizdeki bu karışıklıklar olmazdı veya emperyalist güçler Suriye’yi karıştıramazdı. Ancak her şeye rağmen bilinçli bir politika izliyoruz” dedi.

Güney Kıbrıs, Yunanistan, ispanya, İtalya ve çevresi ekonomik krizin içinde olduğunu buralarda dolaşıldığında Türkiye’nin parlayan bir noktada olduğunun görülebileceğini belirten Erdem, “Oyuna gelmemek lazım, biz bu coğrafyada yaşayan 74 milyonun kardeş olduğunu biliyoruz. Bütün nifak tohumlarına rağmen biz bu kardeşliği başarırız. Parlayan yıldızımızı söndürmek için birileri bizlere savaşa itmek istiyor. Suriye ile savaşa girmemiz için sürüklemeye çalışıyorlar. Ama bizler oyuna gelmeyeceğiz” dedi.
aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png