Van’da meydana gelen depremde en fazla can ve mal kaybının yaşandığı Erciş’te arama kurtarma ekipleri 24 yaşındaki genci tamamen çöken altı katlı binanın en alt katındaki otoparktan sağ olarak kurtardı.

SIMENS şirketinin kurtarma ekibi, Vanyolu Caddesi üzerindeki tamamen çöken altı katlı binanın en altındaki otoparkta araçlarla moloz yığınları arasında sıkışıp kalan 24 yaşındaki Murat Sağlam isimli gencin yaşadığını tespit edince hemen çalışma başlattı.

Depremi gerçekleşmesinden beri enkazın başında oğullarının kurtarılmasını bekleyen Sağlam ailesi, sevinç içinde gözyaşları döktü. Murat Sağlam’ın 60 yaşındaki annesi Hanımnaz Sağlam, “Allah oğlumu bize bağışladı. Saatlerdir bekliyorduk. Şükür kurtuldu. Kurtarma ekiplerinden Allah razı olsun” diyerek sevincini ailesiyle paylaştı.

Yaklaşık 13 saat süren titiz çalışmanın ardından Sağlam’ı enkazdan sağ çıkaran kurtarma ekipleri de kendilerini alkışladı. 

YEMEK SÖZÜ VAR

Sağ olduğunu bağırarak bildiren Sağlam’ın deprem esnasında otoparkta olduğu ve araçlarla yıkılan duvarların arasında kaldığı bilgisini veren ekipler, genç depremzedeyi uyanık tutmak için devamlı iletişim halinde oldu. Bir görevli, Murat’ın enkaz altındayken kendisini çıkarırlarsa kurtarma ekibine yemek sözü verdiğini belirterek, sedye ile ambulansa taşınan genç adama, “Yemek bizi kesmez, inek kesmen lazım” diye şaka yapması dikkat çekti.