Hakkında inceleme başlatılan Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, kendisi üzerinden yargının yıpratıldığını söyledi. Kaçmaz"ın NTV"de sorulara verdiği cevaplar şöyle:

Cumhurbaşkanı ve Başbakan"la ilgili verdiğiniz kararın hemen ardından görevden alınmanız istendi. Bunun ardından da bir teftiş süreci başladı ve 2 aydır devam ediyor. Neler yaşanıyor?

Bilemiyorum ama engizisyon yargılamasına döndü bu iş. Benim üzerimde yargının yıpratılmasına çok üzgünüm, bunu hazmedemiyorum. Gerçekten hedef seçilmişim. Ama verdiğim kararların hepsinin arkasındayım bundan sonra vereceğim kararların da arkasındayım. Allah"tan başka kimseden de korkum yok.

Verdiğiniz kararlar nedeniyle mi hedef seçildiniz?

Basındaki haberleri görünce öyle düşünüyorum. Bir takım medya bu konuda yayınlar yapıyor. Benim o yayınlara karşılık bunların hangi dayanağa, hangi belgeye dayandığını bilmek için istediğim halde bana verilmeyen belgeler maalesef hem de imzasız bir şekilde basına sızdırılmış. Halkımızın takdirine sunuyorum.

Başbakan ve Cumhurbaşkanı kararınızın arkasında mısınız?
Kesinlikle. Herkesle bunu tartışırım. Zaten gerçek hukukçular bunun doğru olduğunu biliyorlar. Şu anda başbakanımızla ilgili vermiş olduğum karar doğru olmasaydı fezleke ile Meclis"e gönderilmezdi.

Ne yapacaksınız şimdi?

Görevimin başındayım.